Fostul consilier pe nutriție a lui Obama: dieta și nutriția, cauza numărul 1 de boală și deces
28 sep, 08:29
Alimentația copiilor și dieta adulților fac diferența în viață mai mult decât s-ar gândi, susțin un consilier american în nutriție.
Alimentația

Sam Kass, fostul consilier pe nutriție al Casei Albe în mandatul președintelui Barack Obama, militează pentru administrarea unei diete corespunzătoare copiilor. De aceea a inițiat un program în acest sens pentru copiii din familiile nevoiașe care merg la școală.

”Allison are 12 ani, mintea îi merge brici și vrea să fie fizician când o să crească mare. Dacă Allison merge la o școală care le dă un mic dejun hrănitor tuturor elevilor de acolo, iată ce se va întâmpla. (…) Va avea un risc mai mic de obezitate decât un copil obișnuit. Va merge la medic mai puțin. Va avea un nivel mai scăzut de anxietate și depresie. Un comportament mai bun. (…). Dieta și nutriția sunt de departe cauza numărul unu de deces și boală în țara asta, de departe. Și o treime din copiii de care am vorbit în seara asta prezintă riscul de a face diabet. Sunt saturați cu calorii nesănătoase și ieftine de care sunt înconjurați în comunitățile lor și pe care familiile lor și le permit”, afirmă Sam Kass într-o prelegere TED.

Potrivit acestuia, în școlile în care s-a implementat acest program s-a înregistrat o creștere a punctajului la matematică și citire cu 17.5%. 

”Studiile arată că atunci când copiii au un mic dejun consistent și hrănitor, șansele lor de a absolvi cresc cu 20%. (…) A le da copiilor alimentația de bază e doar punctul de plecare. Ceea ce am expus eu este doar un model pentru multitudinea de probleme presante cu care ne confruntăm. Dacă ne concentrăm pe simplul țel de a ne hrăni corespunzător, am putea avea o lume mai stabilă și sigură; am putea îmbunătăți semnificativ productivitatea economică; am putea îmbunătăți serviciile de sănătate și am putea avansa mult în a ne asigura că Pământul poate hrăni multe generații viitoare. Hrana e acel loc în care eforturile noastre colective pot avea cel mai mare impact”, afirmă consilierul în nutriție.


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri