FOLLITROPINUM ALFA - prospect
18 feb, 16:43

Foto: Pixabay
FOLLITROPINUM ALFA - prospect. Acţiune: Hormon foliculostimulator (FSH) uman recombinant; la femei, stimulează dezvoltarea şi maturarea foliculilor ovarieni şi a ovulelor; la bărbaţi, stimulează spermatogeneza. 

FOLLITROPINUM ALFA - prospect

Denumirea comercială: BEMFOLA, GONAL, OVALEAP,

Prezentare: soluție injectabilă, stilou injector preumplut, 

Indicații: Femei: anovulaţie; stimularea dezvoltării multifoliculare la pacientele la care se urmăreşte superovulaţia pentru tehnicile de reproducere asistată; în asociere cu medicamente cu hormon luteinizant (LH), pentru stimularea dezvoltării foliculare la femei cu deficit sever de LH şi FSH. Bărbaţi cu hipogonadism hipogonadotrofic. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la FSH, sarcină şi alăptare, mărirea dimensiunilor ovarelor sau chisturi în afara ovarului polichistic, hemoragii genitale de etiologie necunoscută, carcinom ovarian, uterin sau mamar, tumori ale hipotalamusului şi glandei hipofize. 

Atenție!: Trebuie evaluată infertilitatea cuplului, risc crescut de hiperstimulare, sindromul de hiperstimulare ovariană, monitorizarea atentă a răspunsului ovarian, riscul sarcinilor multiple. 

Reacții adverse: Reacţii locale la locul injectării, durere în regiunea inferioară a abdomenului, greaţă, vomă, creştere în greutate, tromboembolie arterială, ginecomastie, acnee. Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
12 beneficii uimitoare ale grăsimilor Omega 3
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri