Focar de COVID în China: circa 1.300 de infecții cu tulpina Delta

Coronavirus   Foto: Pixabay
Oficialii din China au anunțat 1.308 de infecții COVID cu tulpina Delta din 17 octombrie și 14 noiembrie.

Autoritățile din China au raportat 1.308 de infecții cu transmitere internă cu simptome confirmate în perioada 17 octombrie - 14 noiembrie. În vară s-a înregistrat un focar COVID cu tulpina Delta cu 1.280 de cazuri.

Cele 1.308 de infecții COVID reprezintă cel mai răspândit focar de tulpina Delta din China, care a afectat 21 de provincii, regiuni și municipalități. Este mai mic decât multe focare din alte țări, dar autoritățile din China încearcă să blocheze transmiterea. O duzină de regiuni la nivel de provincie au controlat foacarele în câteva săptămâni, datorită implementării rapide a unui set complex de restricții, inclusiv urmărirea riguroasă a contactelor, mai multe runde de testare a persoanelor din zonele cu risc, închiderea locurilor de divertisment și culturale și restricții. privind turismul și transportul public, arată Antena 3.

Cel mai afectat oraș din China de COVID este Dalian, situat în nord-estul Chinei. Primii pacienți au fost raportați pe 4 noiembrie. Orașul are o populație de 7,5 milioane de locuitori. Până pe 14 noiembrie, China continentală raportase 98.315 cazuri confirmate de coronavirus cu simptome, inclusiv infecții cu transmitere internă și externe. Au fost 4.636 de decese, potrivit Alarabiya News, arată Antena 3.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat miercuri că va monitoriza contagiozitatea subvariantei Delta AY.4.2 a coronavirusului, din ce în ce mai prezentă în contaminările cu COVID-19. ''Începând din iulie a fost observată o creştere a transmiterii subvariantei AY.4.2'', a indicat OMS în buletinul său informativ săptămânal referitor la pandemie.

Subvarianta este caracterizată prin trei mutaţii suplimentare, dintre care două la nivelul proteinei ''spike''. Secvenţe de AY.4.2 au fost descărcate în baza de date internaţională GISAID din 43 de ţări. 93% dintre acestea proveneau din Marea Britanie, unde există o creştere treptată a proporţiei de cazuri noi. Această subvariantă a reprezentat 5,9% dintre toate cazurile de variantă Delta raportate în Regatul Unit în timpul săptămânii, începând cu 3 octombrie.

''Sunt în curs de desfăşurare studii epidemiologice şi de laborator'' pentru a se stabili dacă AY.4.2 este mai contagioasă sau diminuează anticorpii, potrivit OMS. Pandemia de COVID-19 a provocat peste 4,96 milioane de decese de la momentul la care virusul a fost detectat în China, la sfârşitul anului 2019, potrivit unui bilanţ AFP realizat din surse oficiale. În total, au fost identificate peste 244 de milioane de cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel