Fluorura, clasificată drept neurotoxină

Mai multe reviste de top din lume au plasat fluorura drept o neurotoxină din aceeași categorie cu plumbul, arsenicul și mercurul.

Dovezile privind modul in care fluorura poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre s-au înmultit rapid în ultimii ani. Oamenii de știință speră că prin conștientizarea acestui lucru, putem obține scoaterea fluorurii de sodiu din alimentatie.

Una dintre cele mai prestigioase reviste medicale din lume, The Lancet, susține că fluorura a fost în cele din urmă clasificată ca o neurotoxină 100%, ceea ce o plasează în aceeași categorie cu plumbul, arsenicul și mercurul. 

Autorii au remarcat că mulți copii sunt acum afectați de dizabilități neurodezvoltatorii cauzate de aceste neurotoxine. Fluorul se găsește în pasta de dinți, apa de gură și este folosit chiar pentru fluorizarea apei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel