Florin Piersic, în stare gravă. Șerban Dragosloveanu: Are o stare generală gravă. Prezintă multiple patologii

Florin Piersic - FOTO: Captură YouTube@Dan Negru
Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Foișor. Medicii sunt rezervați cu privire la starea marelui artist.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat la Spitalul Foișor pentru a i se extrage proteza de genunchi, întrucât prezintă o stare generală gravă din cauza unei septicemii cu origine la nivelul protezei. 

Medicii de la Spitalul Foișor sunt rezervați cu privire la starea marelui artist.

"În cursul zilei de astăzi, 09.05.2024, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie -Traumatologie și TBC Osteoarticular București. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă.

Vom efectua investigații de laborator și imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică",  a transmis as. univ. dr. Șerban Dragosloveanu, managerul interimar al Spitalului Foișor.

Inițial tratat la Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca, actorul a fost transferat la cererea familiei sale, la Institutul Matei Balș din Capitală.

Medicii au explicat că infecția generalizată este severă și pune în pericol viața lui Florin Piersic, iar protezele reprezintă focare secundare de infecție, dificil de tratat cu antibiotice. De aceea, la Cluj au fost înlăturate sondele de la stimulatorul cardiac implantat acum 15 ani, iar acum se va interveni pentru a elimina proteza de genunchi la București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel