Fibrobronhoscopie, aparat video modern pentru bolnavii de plămâni din Brașov

Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov are un aparat cu care se poate face fibrobronhoscopie video. Foto:institutiimedicale.ro
Un aparat de ultimă generaţie de video fibrobronhoscopie destinat bolnavilor cu afecţiuni respiratorii a intrat în dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Braşov, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Noul aparat din dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziliogie Brașov este un video - fibrobronhoscop, care face ca manevra de endoscopie să fie mai sigură la bolnavii cu afecțiuni pulmonare, reducând riscul infecţiilor asociate asistenţei medicale.De asemenea, biopsia şi brosajul efectuate prin intermediul acestei manevre se vor face în condiţii de siguranţă.

Ce face aparatul

Prin această manevră se pot înregistra pe suport electronic şi/sau hârtie fotografică rezultatele sugestive ale investigaţiei care pot fi înmânate pacientului, fiind utile la alte consultaţii de specialitate: oncologice, chirurgie toracică etc. Totodată, pacienţii pot participa prin vizionare directă la momentul manevrei, crescând astfel satisfacţia lor prin faptul că vor înţelege fiecare manevră explicată de către medic. Investigaţia paraclinică efectuată cu ajutorul acestui aparat este foarte importantă pentru bolnavii cu afecţiuni respiratorii, achiziţionarea unui astfel de echipament medical performant putând ajuta pacienţii pentru tratamentul pe care aceştia trebuie să-l urmeze. La fel de important este şi aspectul siguranţei pe care acest echipament medical îl conferă atât personalului medical, cât şi pacienţilor. Este un aparat foarte performat la standard european pe care am reuşit să-l achiziţionăm cu fonduri de la Consiliul Judeţean", a declarat, pentru Agerpres, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, Dan Moraru.

Mai au nevoie de o unitate mobilă

El a adăugat că, în ultimii ani, cu ajutorul fondurilor de la Consiliul Judeţean s-a reuşit înlocuirea a circa 30% din aparatura spitalului.

 Citești și: BPOC, terapie comportamentală care reduce anxietatea și vizitele la spital

Ne-ar ajuta foarte mult o unitate medicală mobilă pentru a ne deplasa în judeţ. Aceste deplasări le facem cu ajutorul unei asociaţii. 50.000 de euro ar costa o unitate medicală mobilă nouă. Sperăm ca, tot cu ajutorul Consiliului Judeţean, să reuşim să facem o asemenea achiziţie", a mai spus sursa citată.

Video - fibrobronhoscopul a costat 270.000 de lei, fonduri din bugetul Consiliului Judeţean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel