Festival cu brazi de Crăciun pentru copiii dintr-un spital, organizat de un tată care și-a pierdut fiica

Fiecare pacient și-a ales un brad. Foto: Mike Strawn/Children’s of Alabama
După moartea fiicei sale un tată departe de a fi bogat a reușit să organizeze un Festival de brazi de Crăciun în spitalul unde fusese micuța tratată. Copiii internați în spital și-au ales propriul brad și au confecționat decorațiunile.

Sute de copii care petrec Ziua de Crăciun în Spitalul de pediatrie din Birmingham, Alabama au avut șansa de a evada pentru câteva ore din saloanele unde sunt tratați datorită unui tată a cărui fiică a murit la vârsta de 7 ani.

Micuții pacienți au ajuns să-l întâlnească pe Moș Crăciun, să vadă zăpadă artificială, să facă decorațiuni de Crăciun și să își aleagă propriul brad de Crăciun dintr-o „fermă" cu aproape 350 de copaci artificiali amenajată în curtea spitalului.

Primul festival de Crăciun de acest fel de la spital si se datorează lui Mark Miller, a cărui fiică Mary Beth (foto jos) a fost tratată la acest spital cu ani în urmă. Mary Beth s-a născut prematur și cu un defect cardiac congenital cunoscut sub numele de sindrom hipoplastic cardiac stâng. A suferit prima intervenție chirurgicală la vârsta de 6 luni și, până la 7 ani, a avut șase intervenții chirurgicale pe cord deschis, inclusiv un transplant de inimă în 2011.

Mary Beth a trecut prin multe oprații și, din păcate, nu a putut fi salvată. Foto: Mark Miller

În timpul transplantului de inimă, Mary Beth a suferit o complicație care a dus la o afectare cerebrală traumatică, potrivit Miller.

„Întotdeauna spun că, dacă ar trebui să trec prin jumătate din ceea ce a trecut prin ea, probabil că voi fi cea mai supărată persoană de pe planetă - și nu a fost așa", a spus Miller pentru "Good Morning America", notează ABC News. „Dacă te vedea trecând pe lângă camera ei, te striga ca să vii în vizită", a povestit tatăl îndurerat.

Bărbatul e departe de a fi bogat. El este angajat la lanțul de feronerii Ace Hardware din SUA, dar când a auzit că angajații spitalului vor să dea o petrecere pentru copiii internați și nu au fonduri, s-a gândit că poate ajuta cumva. Timp de cinci săptămâni a sunat la magazinele din lanțul de feronerii și a întrebat colegii dacă vor să doneze un brad artificial sau ustensile pentru copii, ca aceștia să-și facă propriile decorațiuni. În final, aproape 350 de brazi de Crăciun au fost donați de 30 de magazine ale lanțului Ace Hardware din toată țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel