FERROSI GLUCONAS - prospect
07 oct, 18:34
FERROSI GLUCONAS - prospect. Acţiune: Constituent esenţial al organismului; intră în structura hemoglobinei, intervine în lanţul respirator, fiind un constituent al citocromilor, menţine integritatea ţesuturilor epiteliale. 
Foto: Pixabay

FERROSI GLUCONAS - prospect

Denuirea comercială: ASCOFER 

Prezentare: Comprimate  

Indicații: Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcină, secundare infecţiilor, infestării parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamină; stări de sideropenie la copii în creştere, în caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carenţelor de fier în sarcină, la copii, la donatori de sânge. 

Contraindicații: Hemocromatoză, hemoliză cronică, anemie sideroacrestică, anemia din intoxicaţia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranţă la fier; gastrite severe, ulceraţii gastrice, varice esofagiene, diaree, colită ulceroasă, sindrom de malabsorbţie intestinală (se recomandă fier injectabil). 

Atenție!: Hiposideremia asociată cu sindroame inflamatorii nu răspunde la trat. cu fier; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacităţii trat. la 3 luni; interacţiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonaţi, penicilamină, tiroxină, fluorochinolone, anti-acide. 

Reacții adverse: Rareori greaţă, dureri epigastrice, constipaţie sau diaree (scaunul este coIorat în negru), senzaţie de vertij, bufeuri de căldură. 


Ştiri Recomandate

Sistemul de penalizare pentru medicii de familie, cum va fi modificat. Ultima informație de la Guvern


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri