Fentanil, medicamentul asociat cu cele mai multe decese prin supradoză

Substanțele psihotrope sunt medicamente care-ți afectează mintea și comportamentul
Fentanil, un analgezic opioid sintetic, este medicamentul asociat cu cele mai multe decese prin supradoză din SUA, dar în unele zone ale țării, metamfetamina ucide mai multe persoane, arată date oficiale ale CDC.

Un nou raport al Centrului Național de Statistică în Sănătate, de la Centrele americane pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a descoperit că fentanilul este medicamentul cel mai frecvent identificat în supradozele fatale.

În 2017, fentanilul a fost asociat cu 38,9% din totalul deceselor prin supradoză de droguri, o creștere față de 2016, când a fost asociat cu 29% din toate supradozele fatale. Acesta este al doilea an în care CDC a analizat supradozele fatale în acest fel.

În 2017, în SUA; heroina a fost asociată cu 22,8% din toate supradozele fatale. Cocaina a fost implicată în 21,3% dintre decese și metamfetamina a fost implicată în 13,3%.

Alte medicamente legate de decese prin supradoză au fost benzodiazepinele; difenhidramina, un antihistaminic; și gabapentin, un anticonvulsivant, notează CNN.

În timp ce raportul a arătat că fentanilul a fost cel mai frecvent medicament implicat în supradozele fatale la nivel național, a existat o diferență geografică. Fentanilul a fost cel mai probabil medicament implicat în supradoze în state din estul Statelor Unite, dar metamfetamina a fost cel mai des „vinovat" în jumătatea de vest a țării.

Conform CDC, ratele de deces prin supradozaj care implică substanțe psihostimulante, inclusiv metamfetamina și cocaina, au crescut din 2010. În 2017, numărul persoanelor care au decedat din cauza supradozelor care erau implicate psiostimulante a crescut peste 10.000, cu o creștere de 37% față de anul precedent.

În 2017, ultimul an pentru care sunt disponibile date complete, peste 70.000 de oameni au murit din cauza supradozelor. Opioidele precum fentanilul și heroina au reprezentat aproximativ 68% din decesele respective.

Fentanilul este un analgezioc opioid sintetic, folosit ca anestezic, narcotic și la tratamentul durerilor cronice, fiind eliberat doar pe rețete speciale pentru substanțe narcotice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel