"Rar mai întâlnim femei sub 30 de ani la prima sarcină". Emel Nuraltay: Femeia de azi vrea carieră. Este o femeie independentă, modernă, își dorește să fie stăpână pe ea

Femei -  Foto: Freepik
EXCLUSIV
De ce din ce în ce mai multe femei rămân însărcinate după vârsta de 30 de ani. "90% dintre femeile care ni se adresează au vârstă peste 30 de ani. Și multe dintre ele chiar peste 35 de ani".

Și în România, la fel ca în multe alte țări, vârsta medie la care femeile devin mame a crescut în ultimele decenii, iar motivele pentru acest fenomen, îngrijorător pentru unii, sunt multiple.

"Constatăm o creștere a vârstei doamnelor care se pregătesc sau intenționează sau sunt deja posesoarele primei sarcini", ne-a spus medicul Emel Nuraltay.

Educația și cariera sunt principalele motive ale femeilor, urmate de planificarea familială, utilizarea metodelor contraceptive.

Ei bine, multe femei aleg să își continue studiile și să își dezvolte carierele înainte de a decide să aibă copii. Acest lucru poate duce la amânarea sarcinii până la vârste mai înaintate, deoarece vor să atingă anumite obiective profesionale sau educaționale înainte de a aduce pe lume un copil.

Sanador

Zborul cu avionul în sarcină: ce trebuie să știi. Emel Nuraltay: Sunt chiar recomandate în detrimentul călătoriilor cu mașina

Pe e altă parte, cuplurile moderne au tendința de a planifica mai atent momentul în care decid să devină părinți. Acest lucru poate însemna amânarea sarcinii până când se simt pregătite din punct de vedere financiar sau emoțional pentru acest pas important.

De asemenea, accesul mai ușor la metodele contraceptive eficiente le permite femeilor să amâne sarcina în mod deliberat până când se simt pregătite să devină mame.

Cu toate acestea, apare și cunoscuta problemă a infertilității. În unele cazuri, cuplurile pot întâmpina dificultăți în conceperea unui copil, iar procesul medicul la care apelează ar putea fi unul de durată.

"90% dintre femeile care ni se adresează cu vârstă peste 30 de ani, categoric și multe dintre ele chiar peste 35 de ani"

 

"Vă spun sincer că foarte rar mai întâlnim paciente de mai puțin de 30 de ani care să vină la prima sarcină.

Și asta pentru că, într-adevăr, femeia, în ziua de azi, are multiple preocupări. Una principală este aceea de a-și consolida o carieră, chestiune care în multe domenii se întâmplă clar după 30 de ani, pentru că perioada facultății poate fi mai lungă sau mai scurtă.

Sunt specialități cum sunt arhitectura, ingineria, economia, care după perioada de facultate au o  multitudine de cursuri, de Masterate care, sigur, cumva depărtează femeia de intenția de a concepe până când să-și definitiveze statusul financiar, aș spune eu.

Pentru că femeia în ziua de azi este o femeie independentă, este o femeie modernă, își dorește să fie stăpână pe destinele ei și de ce nu, pe hotărârea de a deveni mama.

Iată de ce, într-adevăr, constatăm mai mult de 90% - ca și vârstă - dintre femeile care ni se adresează au vârstă peste 30 de ani. Categoric și multe dintre ele au chiar peste 35 de ani.

Vorbim de femeia care se adresează pentru a-și face preconcepția cu prima sarcină sau gravidă cu primul copil", a declarat Dr. Emel Nuraltay, medic specialist Obstetrică-ginecologie și șeful secției de Obstetrică al Spitalului Clinic SANADOR, în exclusivitate pentru DC Medical.

Este important de menționat că fiecare situație este unică, iar alegerea momentului potrivit pentru a deveni părinți depinde de preferințele personale ale fiecărui cuplu sau persoană.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel