FDA a autorizat baricitinib pentru tratamentul pacienților adulți și copii peste 2 ani cu forme grave de COVID-19. Reduce mortalitatea

Un nou medicament aprobat de FDA
Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revizuit autorizația de utilizare de urgență (EUA) pentru baricitinib care autorizează acum medicamentul ca tratament de sine stătător la pacienții adulți spitalizați și pediatrici cu vârsta de doi ani sau peste, cu formă gravă de COVID-19,  care necesită oxigen suplimentar, ventilație mecanică neinvazivă sau invazivă sau oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO).

Baricitinib (vândut sub marca Olumiant) în sine este acum autorizat pentru tratamentul COVID-19 la adulți spitalizați și la copii și adolescenți cu vârsta de doi ani sau mai mare care necesită suplimente oxigen, ventilație mecanică neinvazivă sau invazivă sau oxigenare cu membrană extracorporală (ECMO), a anunțat FDA.

Conform autorizației de utilizare de urgență (EUA) revizuită de FDA, baricitinib nu mai trebuie administrat cu remdesivir (Veklury). 

Această revizuire a EUA pentru baricitinib a fost susținută de datele dintr-un studiu clinic efectuat pe pacienți spitalizați cu COVID-19, în care medicamentul a arătat o reducere a proporției pacienților care au murit (reduce rata de deces) după 28 de zile de urmărire comparativ cu pacienții tratați cu standardul pentru COVID-19.

Acest studiu nu a necesitat utilizarea baricitinibului în asociere cu remdesivir și majoritatea pacienților nu au primit remdesivir. Acest studiu a furnizat informații care anterior nu erau disponibile FDA în momentul autorizării inițiale.

Conform EUA, fișele informative care furnizează informații importante despre utilizarea baricitinibului în tratarea COVID-19 ca fiind autorizate trebuie să fie puse la dispoziția furnizorilor de servicii medicale și a pacienților, părinților și îngrijitorilor. Aceste fișe tehnice includ instrucțiuni de dozare, efecte secundare potențiale și interacțiuni medicamentoase.

Efectele secundare (link direct informații FDA baricitinib) posibile ale baricitinibului includ infecții grave, cheaguri de sânge, modificări ale anumitor rezultate ale testelor de laborator și reacții alergice.

Remdesivir este aprobat de FDA pentru tratamentul COVID-19 la adulți spitalizați și la copii și adolescenți (cu vârsta de 12 ani și peste, și cu o greutate de cel puțin 40 kg) care necesită spitalizare. Remdesivir rămâne, de asemenea, autorizat de FDA pentru utilizare de urgență pentru tratamentul COVID-19 la pacienții pediatrici spitalizați cu greutatea de 3,5- 40 kg sau la pacienții pediatrici spitalizați cu vârsta sub 12 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel