Favipiravir, COVID-19: mii de tablete donate de japonezi pentru un test clinic
13 iun 2020, 10:17

Medicamente  FOTO: pixabay.com
Guvernul Japoniei a donat 12.200 de tablete de Favipiravir pentru un test clinic împotriva COVID-19. Medicamentul este unul experimental creat de o companie niponă.

Autoritățile române anunță că Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Sănătăţii au primit o donaţie din partea Guvernului Japoniei, constând într-un lot de 12.200 de tablete de Avigan (Favipiravir), medicament experimental creat de o companie niponă și folosit în tratamentul împotriva COVID-19.

”Donaţia, realizată în urma demersurilor efectuate de MAE pe cale diplomatică și de către Ministerul Sănătății, face parte dintr-un program umanitar în valoare de 1 milion USD desfăşurat de Guvernul Japoniei, în cadrul căruia medicamentul va fi distribuit cu titlu gratuit în 38 de ţări solicitante (dintre cele peste 70 de ţări care şi-au exprimat dorinţa de a fi incluse în acest studiu clinic). Expedierea medicamentului s-a realizat prin bunele oficii ale Oficiului Naţiunilor Unite pentru Servicii de Proiect (UNOPS). Cele 12.200 de tablete alocate României reprezintă tratamentul pentru 100 de pacienţi suferinzi de COVID-19”, se arată într-un comunicat oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?