Farmaciștii, propunere pentru a vaccina mai multe persoane
01 Martie 2021, 21:06

Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Farmaciștii vin cu o propunere pentru a evita risipa de vaccin și a imuniza mai multe persoane.

Farmaciștii vin cu o propunere pentru a se evita risipa de vaccin. Ei spun că în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de vaccin, astfel ei spun că pot combina mai multe fiole pentru a crea o doză completă. 

În mod normal, dintr-un flacon de vaccin anti-Covid-19 se pot obţine şase doze. Dar în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de ser, pe care farmaciștii spun că îl pot combina din mai multe flacoane, pentru a obține încă o doză de vaccin

Şeful centrului de Vaccinare al Spitalului de Copii din Timişoara spune că ar putea crește numărul de doze de vaccin în acest fel.
„Producătorul şi-a luat această marjă de pierderi, marjă care este inevitabilă pentru orice vaccin multidoză. Lucrul acesta era evitat dacă aveam un vaccin simplu, cum e cel antigripal”, spune medicul Remus Laslău.
Cu serul rămas din 80 de flacoane ar putea face alte 40 de doze suplimentare. Asta înseamnă că într-o zi de vaccinare ar putea fi economisite 400 de doze cu aceeaşi cantitate. Deocamdată ideea este încă în stadiul de evaluare, arată surse citate de Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?