Deciziile nutriționale, în special...
Alcool, efecte. Programul Dry January a început în 2013 în Anglia și s-a răspândit în Australia și Noua Zeelandă. Are în spate cercetări despre modul în care renunțarea la alcool pentru o lună afectează corpul. În urmă cu 7 ani, angajați ai revistei New Scientist s-au alăturat cercetătorilor de la Institutul pentru Sănătate Hepatică și Digestivă de la Universitatea Medicală din Londra și au analizat beneficiile unei luni fără alcool. Membrii personalului revistei se considerau băutori „normali". Au fost supuși testelor - de sânge, ecografii hepatice, chestionare. Și timp de cinci săptămâni, 10 dintre ei au încetat să bea, 4 au consumat cantitățile normale.
Rezultatele? Persoanele care au încetat să bea au avut un nivel mai scăzut de grăsime hepatică (care poate fi un precursor al leziunilor hepatice), zaharuri îmbunătățite din sânge și un nivel mai mic de colesterol decât la începutul lunii. De asemenea, au raportat o îmbunătățire a somnului și a concentrării. În schimb, cele patru persoane care au continuat să bea nu au avut niciun beneficiu.
Universitatea din Sussex a raportat alte beneficii la programul din 2015 (în urmă cu 5 ani): 82% au simțit un sentiment de realizare, 79% au economisit bani, 62% au avut un somn mai bun, 62% au avut mai multă energie și 49% au pierdut în greutate.
"O lună fără alcool poate ajuta și persoanele care încep să renunțe la alcool pentru mai mult timp. Deși majoritatea persoanelor care participă la program se întorc la băut, până la 8% nu mai consumă ulterior alcool cam circa șase luni mai târziu, potrivit Public Health England și British Medical Journal. Iar cei care se întorc la băutură beau mai puțin", potrivit goodmorningamerica.
Institutul Național de Sănătate din SUA avertizează asupra asupra abuzului consumului de alcool și alcoolismului. Acestea reprezintă a treia cauză principală de deces. Cantități nesănătoase de alcool duc la: hipertensiune arterială, boli de inimă, boli de ficat, leziuni nervoase, infecții, inclusiv pneumonie și chiar anumite tipuri de cancer, precum cancerul de sân; afecțiuni psihiatrice, inclusiv depresie, rate mai mari de sinucidere, anxietate, tulburări de stres posttraumatic, tulburări alimentare, insomnia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Deciziile nutriționale, în special...
Un studiu recent sugerează că există...
Un nou studiu arată că diagnosticarea...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Produsele ecologice nu sunt automat...
În 2016, Philip Morris International...