FAKE NEWS, termoscanare: Protecția Consumatorilor dezminte

Fake news
Fake news. Niciun agent economic nu a fost sancționat pentru termoscanare, cu toate că în spațiul public circulă această informație. ANPC spune că nu a dat nicio sancțiune din acest motiv.

Un fake news cu însemne oficiale ale ANPC a ajuns în spațiul public, încurajând oamenii să facă sesizări cu privire la termoscanarea la intrarea în spațiile publice închise. 

Imaginile cu documentele cu însemnele oficiale ale Protecției Consumatorilor au fost postate pe Facebook și a început să circule pe perioada stării de alertă. Conform documentului, un  agent economic ar fi fost sancționat pentru anumite deficiențe, care însă, nu sunt amintite.

Documentul prezentat parțial, cu informații incomplete, este completat de „lămuririle” unei persoane care încurajează cetățenii să reclame la Protecția Consumatorilor termoscanările de la intrarea în supermarket, pe motiv că ar fi „ilegale” și avertizează că „vor urma scanare facială și biometrică, apoi vaccinările obligatorii cu nanotehnologie biometrică”. 

La solicitarea DC News, ANPC a transmis că niciun supermarket nu a fost sancționat pentru termoscanare. 


Mai multe detalii despre acest caz găsiți pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel