Factori care îți cresc riscul de fracturi osoase
19 feb, 09:55

Factori de risc pentru fracturi osoase. Foto: Pixabay
Sunt câțiva factori care, fiecare în parte, îți cresc riscul de a face fracturi osoase în următorii 20 de ani, arată un studiu. Iată ce trebuie să controlezi: 

Un nou studiu publicat în Journal of Bone and Mineral Research (link direct studiu) a identificat diverși factori care pot indica dacă o persoană se confruntă cu o probabilitate mai mare de a suferi o fractură osoasă în următoarele două decenii.

Studiul a inclus 30.446 de femei și bărbați de vârstă mijlocie care au fost urmăriți de la începutul / mijlocul anilor 1990 până în 2016. Un total de 8.240 de participanți (27%) au avut cel puțin o fractură în timpul unei monitorizări mediane de 20,7 ani.

Vârsta înaintată, sexul feminin, indicele de masă corporală mai mare, o fractură anterioară, un istoric familial de fractură după vârsta de 50 de ani, activitate fizică scăzută în timpul liber, munca grea, viața în singurătate, fumatul și consumul redus sau ridicat de alcool au fost factori asociați independent cu o probabilitate mai mare de a experimenta o fractură.

„Rezultatele noastre subliniază importanța acestor factori în inițiativele de sănătate publică pentru prevenirea fracturilor”, au scris autorii.

Ştiri Recomandate

Plante care te scapă de calculii biliari
AGOMELATINUM - prospect
BUPRENORPHINUM + NALOXONUM - prospect
CHLORAMPHENICOLUM - prospect
DOBUTAMINUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri