Experți OMS și EMA examinează vaccinul Sputnik V

Vaccinurile COVID. Foto: PIxabay
Experți de la Oragnizația Mondială a Sănătății și de la Agenția Europeană a Medicamentului vor analiza în perioada următoare vaccinul Sputnik V.

Experţi tehnici din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) urmează să înceapă următoarea etapă de examinare a vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 în colaborare cu Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) pe 10 mai, a anunţat joi OMS. Rusia a solicitat OMS aprobarea pentru utilizarea de urgenţă a vaccinului său produs de Institutul Gamaleya din Moscova. Până în prezent, OMS a aprobat vaccinurile împotriva COVID-19 produse de Pfizer, AstraZeneca şi Johnson&Johnson - o certificare a siguranţei şi eficacităţii care îndrumă autorităţile de reglementare statale.

''Verificările referitoare la bunele practici de producţie vor avea loc din 10 mai până în prima săptămână din iunie'', a precizat OMS. O echipă comună din partea OMS şi EMA desfăşoară în prezent verificări asupra bunelor practici clinice referitoare la Sputnik, a mai precizat organizaţia. Întrebată despre datele clinice din testele vaccinurile Sputnik, OMS a precizat: ''Primim în continuare informaţii de la producător''.

Ministrul adjunct al Sănătăţii din Rusia, Sergei Vershinin, a avut marţi convorbiri la Geneva cu directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a scris ulterior pe Twitter: ''OMS apreciază eforturile Rusiei de a îndeplini criteriile pentru aprobarea de urgenţă în cazul vaccinurilor'', potrivti Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel