Expert: coronavirusul din China, incertitudine asupra economiei mondiale
05 feb 2020, 22:41

Coronavirus,
Noul coronavirus din China aduce o nouă doză de incertitudine pentru creșterea economiei mondiale, potrivit experților europeni.

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a apreciat că propagarea noului coronavirus chinez aduce o nouă doză de incertitudine pentru creşterea economiei mondiale.

"În timp ce ameninţarea unui război comercial între SUA şi China pare să se fi diminuat, coronavirusul adaugă o nouă doză de incertitudine", a declarat Christine Lagarde cu prilejul unei conferinţe organizate la Paris de cotidianul financiar Les Echos. "Incertitudinile pe termen scurt sunt legate în principal de riscurile globale: comerţ, geopolitică şi acum epidemia de coronavirus şi efectul său potenţial asupra creşterii economice globale", a adăugat Lagarde, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Aceste declaraţii marchează o schimbare de ton din partea lui Lagarde, comparativ cu tonul destul de optimist pe care îl avea în luna ianuarie când BCE a dat publicităţii noile sale perspective economice privind zona euro.

Cu toate acestea, Christine Lagarde nu a evocat posibilitatea unor măsuri pentru a contracara noile riscuri, apreciind că orientarea viitoare a politicii monetare (forward guidance) şi achiziţiile de active "acţionează ca un stabilizator automat eficient" pentru a susţine zona euro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?