Există autism virtual? Psihiatrul pediatru Ioana Georgescu lămurește părinții: Multiple studii au arătat ASTA!

autism virtual - FOTO: Freepik
Psihiatrul pediatru Ioana Georgescu a lămurit, în cadrul emisiunii Părinți Prezenți, dacă există cu adevărat autismul virtual sau nu, întrucât sunt persoane care consideră că este doar o exagerare și că tehnologia în sine nu poate provoca autism.

Se pare că există o legătură semnificativă între expunerea la ecrane luminoase și apariția simptomelor de tip autist la anumite categorii de copii cu vulnerabilități genetice, susține psihiatrul pediatru Ioana Georgescu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

”Da, există autismul virtual! Termenul a apărut din necesitatea de a defini o nouă tulburare psihică, în care apar simptome de tip autist consecutiv expunerii masive la ecrane luminoase, în special la anumiți copii care au vulnerabilități genetice.

Autismul infantil are etiologie în principal genetică, dar și epigenetica, adică anumite trăsături fenotipice sunt cauzate de expunerea la anumiți factori de mediu, care schimbă comportarea genelor și afectează modul în care celulele decodifica genele”, a explicat psihiatrul pediatru Ioana Georgescu la Părinți Prezenți, de la Părinți și Pitici. 

Citește continuarea pe Părinți și Pitici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel