ETANERCEPTUM - prospect

Foto: Pixabay
ETANERCEPTUM - prospect. Acţiune: Inhibitor al efectelor factorului de necroză tumorală (TNF) în procesele inflamatorii din artrita reumatoidă.

ETANERCEPTUM - prospect

De numirea comercială: BENEPALI, ENBREL,

Prezentare: Soluție injectabilă, în stilou injector preumplut (pen) sau seringă preumplută; Pulbere şi solvant pentru soluție injectabilă  

Indicații: Tratatamentul poliartritei reumatoide active la adulţi când răspunsul la alte medicamente antireumatice a fost inadecvat. Tratamentul formei poliarticulare active de artrită reumatoidă juvenilă cronică, la copii cu vârsta cuprinsă între 4 şi 17 ani, care au prezentat un răspuns inadecvat sau au dovedit intoleranţă la metotrexat.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Sepsis sau risc de sepsis; infecţii active, inclusiv infecţii cronice sau localizate.

Atenție!: Prudenţă în infecţii; reacţii alergice; imunosupresie; vaccinări; formarea de autoanticorpi; boală de demielinizare a SNC preexistentă sau recentă; reacţii hematologice; sarcină şi alăptare.

Reacții adverse: Reacţii la locul de injecţie; infecţii; teste pozitive pentru anti-corpi antiADN dublu catenar; cefalee, rinită, ameţeală, faringită, tuse, astenie, durere abdominală, erupţie cutanată, tulburări respiratorii, dispepsie, sinuzită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel