ESTRADIOLUM - prospect

Foto: Pixeles.com
ESTRADIOLUM - prospect. Acţiune: Estrogen natural. Controlează dezvoltarea organelor sexuale feminine; menţine caracterele sexuale secundare feminine. Determină proliferarea endometrului şi modificările ciclice la nivelul cervixului şi vaginului. Inhibă resorbţia osoasă. inhibă secreţia hipotalamică de gonadoreline şi pe cea hipofizară de gonadotropine. 

ESTRADIOLUM - prospect

Denumirea comercială: CLIMARA, LENZETTO, OESTROGEL,

Prezentare: Sistem transdermic, Spray transdermic, Gel 

Indicații: Terapia de substituţie hormonală cu estrogen fiziologic pentru menopauză: tulburări vasomotorii - transpiraţie, bufeuri şi alte simptome ale deficitului estrogenic - atrofie urogenitală, tulburări de micţiune, tulburări de somn şi dispoziţie afectivă oscilantă. Prevenirea osteoporozei. 

Contraindicații: Sarcină cunoscută sau suspectată, perioada de alăptare; cancere de sân sau uter; tumori hipofizare; sângerări genitale anormale, nediagnosticate; forme severe de endometrioză; lupus eritematos sistemic şi alte colagenoze; afecţiuni hepatice acute sau cronice severe, antecedente de afecţiuni hepatice; sindrom Rotor sau sindrom Dubin-Johnson; tromboză venoasă profundă, boală tromboembolică; afecţiuni renale severe; porfirie; otoscleroză; hipersensibilitate la estradiol sau la celelalte componente ale produsului. 

Atenție!: Măsurarea tensiunii arteriale (TA), examenul sânilor, examen ginecologic şi o anamneză atentă; prudenţă în hiperplazia endometrului cu sângerări uterine şi risc crescut de carcinom endometrial; creştere modestă a riscului de cancer mamar pentru tratamentul prelungit (> de 5 ani) cu doze mari de estrogeni; prudenţă în epilepsie, diabet zaharat, hipertensiune arterială (HTA), afecţiuni hepatice sau renale uşoare sau moderate, tumori benigne ale sânului, antecedente familiale de cancer de sân, fibrom uterin; dispozitivele transdermice cu estradiol nu sunt indicate la copii; gelul nu se aplică pe sân sau mucoase. Tratamentul prelungit poate necesita asociere cu un progestativ în a doua jumătate a ciclului menstrual. 

Reacții adverse: Mai frecvente: Reacţii cutanate tranzitorii la nivelul zonei de aplicare a sistemului transdermic, sângerări uterine neregulate, tensiunea sânilor, cefalee. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel