ESTRADIOLUM + NORGESTRELUM - prospect

Foto: Pixabay
ESTRADIOLUM + NORGESTRELUM - prospect. Acţiune: Estradiol: estrogen. Norgestrel: progestativ.

ESTRADIOLUM + NORGESTRELUM - prospect

Denumirea comericală: CYCLO-PROGYNOVA;

Prezentare: drajeuri

Indicații: Terapia de substituţie hormonală pentru trat. semnelor şi simptomelor deficienţei estrogenice datorate menopauzei naturale sau hipogonadismului, ovarectomiei sau insuficienţei ovariene primare la femeile cu uterul intact. Prevenirea osteoporozei postmenopauză. Controlul ciclurilor menstruale neregulate. Trat. amenoreei primare sau secundare.

Contraindicații: Sarcină şi alăptare, sângerări vaginale nediagnosticate, suspiciune de cancer de sân sau cancer de sân diagnosticat, condiţii premaligne sau maligne suspectate sau diagnosticate dacă sunt influenţate de hormonii sexuali steroidieni, tumori hepatice (maligne sau benigne) actuale sau în antecedente, boli hepatice severe, tromboembolism arterial acut (exemplu infarct miocardic, accident vascular cerebral), tromboze venoase profunde, tulburări tromboembolice sau existenţa în antecedente a unor astfel de boli, hipertrigliceridemie severă, hipersensibilitate.

Atenție!: Tratamentul trebuie imediat întrerupt în caz că este descoperită o contraindicaţie, precum şi în una din următoarele situaţii: migrenă sau cefalee frecventă sau de intensitate neobişnuită, care apare prima dată sau alte simptome care reprezintă un posibil prodrom al ocluziei cerebro-vasculare; recurenţa icterului colestatic sau a pruritului colestatic care apare prima dată în sarcină sau în cazul folosirii anterioare de steroizi sexuali; simptome sau suspiciune de eveniment trombotic.

Reacții adverse: Tensiune mamară, durere abdominală, greaţă, modificări ale greutăţii corporale, sângerare uterină/vaginală, incluzând sângerare punctiformă (sângerările neregulate de obicei se răresc în timpul tratamentului continuu), erupţii cutanate, prurit, edeme, cefalee, stări depresive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel