Eroare fatală. Tânără decedată după ce medicii i-au confundat cancerul cu COVID-19

Beth Pattison și-a pierdut viața în urma unei erori medicale. Foto: Facebook
Beth Pattison, în vârstă de 27 de ani, din Regatul Unit, a murit în urma unui diagnostic greșit. Medicii i-au spus că tusea de care nu mai scăpa era un simptom COVID-19. Din păcate, a fost un simptom al cancerului care i-a curmat rapid viața.

"Beth nu a fost o victimă Covid, ea a fost o victimă a circumstanțelor cauzate de Covid", a declarat familia femeii pentru BBC. 


Familia a declarat că Beth Pattison a supraviețuit de două ori luptei cu cancerul de sân, a fost tratată pentru afecțiune atât în ​​2016, cât și în 2017 . De data aceasta, însă, medicii i-au spus că tusea persistentă este de la noul coronavirus.

În luna martie, femeia a acuzat tuse persistentă. La vremea respectivă, i s-a spus că, probabil, a avut COVID-19, deoarece chiar în acel moment Regatul Unit era în mijlocul unui focar de coronavirus.
Femeia a mers și la  un medic oncolog la Royal Victoria Infirmary din Victoria, două luni mai târziu. Din nou, i s-a spus că simptomele se datorează noului coronavirus.

Aproape trei luni mai târziu, femeia a fost internată la spital, iar pe 8 iunie a fost tratată pentru o posibilă pneumonie, potrivit BBC. Testele COVID-19 efectuate înainte de internare și două teste efectuate în timpul spitalizării au fost negative.

A mai trecut încă o săptămână înainte ca medicii să descopere că tânăra avea cancer pulmonar, ovarian și mamar. Beth Pattison a murit 27 iunie în spital.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel