Eroare fatală. Tânără decedată după ce medicii i-au confundat cancerul cu COVID-19
06 aug, 12:52
Beth Pattison, în vârstă de 27 de ani, din Regatul Unit, a murit în urma unui diagnostic greșit. Medicii i-au spus că tusea de care nu mai scăpa era un simptom COVID-19. Din păcate, a fost un simptom al cancerului care i-a curmat rapid viața.
Beth Pattison și-a pierdut viața în urma unei erori medicale. Foto: Facebook

"Beth nu a fost o victimă Covid, ea a fost o victimă a circumstanțelor cauzate de Covid", a declarat familia femeii pentru BBC. 


Familia a declarat că Beth Pattison a supraviețuit de două ori luptei cu cancerul de sân, a fost tratată pentru afecțiune atât în ​​2016, cât și în 2017 . De data aceasta, însă, medicii i-au spus că tusea persistentă este de la noul coronavirus.

În luna martie, femeia a acuzat tuse persistentă. La vremea respectivă, i s-a spus că, probabil, a avut COVID-19, deoarece chiar în acel moment Regatul Unit era în mijlocul unui focar de coronavirus.
Femeia a mers și la  un medic oncolog la Royal Victoria Infirmary din Victoria, două luni mai târziu. Din nou, i s-a spus că simptomele se datorează noului coronavirus.

Aproape trei luni mai târziu, femeia a fost internată la spital, iar pe 8 iunie a fost tratată pentru o posibilă pneumonie, potrivit BBC. Testele COVID-19 efectuate înainte de internare și două teste efectuate în timpul spitalizării au fost negative.

A mai trecut încă o săptămână înainte ca medicii să descopere că tânăra avea cancer pulmonar, ovarian și mamar. Beth Pattison a murit 27 iunie în spital.

 


Ştiri Recomandate

Femeia care a născut la 101 ani. E al 17-lea copil
Truc inedit de calmare a durerii, dovedit științific
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri