Epidemiolog, scenariu: în august am putea ajunge la 800 de noi cazuri pe zi

Coronavirus
Numărul de noi cazuri de infecții cu coronavirus crește constant. Medicii și specialiștii în domeniu trag un semnal de alarmă și fac scenarii privind cifra la care am putea ajunge peste o lună.

Numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a continuat să crească în ultimele săptămâni, astfel că Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a relansat un avertisment în acest sens și spune că dacă se menține același ritm de creștere a numărului de cazuri, în august vom ajunge la 800 de noi cazuri pe zi. 
“În momentul în care oamenii nu respectă măsurile, nu se poate întâmpla decât un singur lucru, mai ales pe fondul relaxării, anume creșterea numărului de cazuri. Practic, de la începutul lunii iunie, am ajuns la un număr bazal de reproducere de peste 1. Reamintesc că numărul bazal peste 1 înseamnă o creștere a epidemiei”, a declarat medicul Emilian Popovici, luni dimineața, la Europa FM.
“Dacă mergem după scenariul de 1.1, făcut de dl Valentin Pârvu și ne gândim că acest număr bazal se va menține, practic, în jurul datei de 23 august vom avea în jur de 800 de infecții noi pe zi, ceea ce va însemna o corespondență în Terapia Intensivă de peste 500 de cazuri. Aceasta este o situație pe care sistemul ar trebui să o poată gestiona. Dar, ne putem pune întrebarea, dacă această situație va persista, ce se va întâmpla în septembrie? Chiar dacă se menține un număr bazal de reproducere, să zicem, relativ stabil, în timp numărul de cazuri în ATI va crește. Lucrurile trebuie reglate după aceste cifre, care nu pot greși semnificativ, pentru că, până acum, proiecțiile au fost corecte”, a adăugat specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel