Epidemiolog de TOP, anunț despre mască și distanțare socială. Când vom renunța la ele, veștile nu sunt bune

Este posibil ca oamenii să fie nevoiți să poarte mască și să se distanțeze social timp de câțiva ani până când ne întoarcem la normalitate, a prezis un epidemiolog de top.

Mary Ramsay, director pentru imunizare la Institutul englez de Sănătate Publică, a spus că probabil vor mai trece câțiva ani înainte de revenirea la normalitate.

Dr. Ramsay spune că măsuri ca portul măștii în locuri aglomerate și distanțarea fizică sunt deja acceptate de cei mai mulți oameni și permit economiei să funcționeze în continuare.

„Oamenii s-au obișnuit cu aceste restricții și pot trăi cu ele”, a precizat epidemiologul.

„Așadar, cred că în câțiva ani, cel puțin până când alte țări ale lumii vor avea aceleași cifre de vaccinare pe care le avem noi și până când numărul infectărilor va scădea peste tot, vom putea reveni treptat la o situație normală”, a spus Ramsay.

Ea a avertizat că este „foarte important să nu ne relaxăm prea repede” și că orice virus aflat în circulație îi va afecta pe cei vulnerabili.

„Trebuie să analizăm cu foarte mare atenție înainte de a ridica orice restricție.”, a spus ea, potrivit BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel