Epidemiolog: Avertizarea privind administrarea vaccinului anti-COVID-19 la persoanele cu alergii este comună și normală

Vaccinul produs de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Epidemiologul Emilian Popovici a explicat că avertizarea privind administrarea vaccinului contra COVID-19 la persoanele alergice este comună și normală. 

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, spune că avertizarea Agenției de Reglementare a Medicamentului din Marea Britanie legat de administrarea vaccinului anti-Covid la persoane cu alergii este „comună și normală”, arătând cî toate medicamentele și vaccinurile noi au această interdicție.
"La orice medicament, alergia la una din componente e o contraindicație care este în general definitivă. La vaccinul antigripal este alergia la ou, pentru că este produs pe oua embrionate.
Orice medicament are această contraindicație, alergia la una din componente.
Asta apare și la acest vaccin anti-Covid, nu e nimic nou. Este o atenționare suplimentară și este normal să existe o atenție foarte mare vizavi de aceste reacții postvaccinare, pentru că va fi administrat unui număr foarte mare de oameni în timp scurt. Oamenii trebuie să fie informați și să li se explice.
Această atenționare este absolut comună și normală într-o situație ca aceasta", a explicat Emilian Popovici la Digi 24.
Vaccinul anti-COVID este contraindicat persoanelor care suferă de alergii severe, după ce doi angajați ai NHS, sistemul de sănătate britanic, au dezvoltat forme severe de alergie. Cei doi erau cunoscuți cu reacții alergice severe, fiind nevoiți să aibă mereu asupra lor un stilou preumplut cu adrenalină, pentru a interveni în caz de urgență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel