Epidemie de rujeolă, bărbat din Vrancea, victimă. 61 de decese

Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
Tratament
Tratament
  • Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
  • Tratament
Un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Vrancea, a murit din cauza rujeolei și a gripei, potrivit datelor Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile publicate, vineri, pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, nu se cunoaște dacă bărbatul decedat fusese vaccinat împotriva rujeolei sau nu.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 15 februarie este 15.857 și au fost înregistrate 61 de decese.

În perioada 11- 15 februarie au fost raportate încă 66 de cazuri nou confirmate în zece județe, astfel: Neamț - 28 de cazuri, Bihor - 13, Sălaj - 7, Buzău - 6, Iași - 4, Bacău, Suceava, Vrancea câte două cazuri, Botoșani și Teleorman câte un caz.

Cele mai multe cazuri s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, la copiii nevaccinați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel