ENALAPRILUM + LERCANIDIPINUM - prospect

Foto: Pixabay
ENALAPRILUM + LERCANIDIPINUM - prospect. Acţiune: Enalapril: inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei. Lercanidipina: blocant al canalelor de calciu.  

ENALAPRILUM + LERCANIDIPINUM - prospect

Denumirea comercială: ELERNAP  

Prezentare: Comprimate filmate 

Indicații: Tratamentul Hipertesiunii arteriale (HTA) esenţiale la pacienţii a căror tensiune arterială nu este controlată în mod adecvat cu enalapril 20 mg, administrat în monoterapie. Nu trebuie utilizată pentru trat. iniţial al hipertensiunii arteriale. 

Contraindicații: Hipersensibilitate la enalapril sau lercanidipină, la orice IEC (inhibitori de enzimă de conversie), blocant al canalelor de calciu de tip dihidropiridinic sau excipienţi. Al doilea şi al treilea trimestru de sarcină. Obstrucţia tractului de ejecţie de la nivelul ventricului stâng, incluzând stenoză aortică. IC (insuficiențăcardiacă) congestivă netratată. Angină pectorală instabilă. În interval de o lună de la un infarct miocardic. IR (insuficiență renală) severă (clearance-ul creatininei < 30 ml/min), incluzând pacienţi care efectuează şedinţe de hemodializă. IH (insuficiență hepatică) severă. Administrare concomitentă cu: inhibitori puternici ai CYP3A4, ciclosporină, suc de grepfrut. Edem angioneurotic în antecedente, determinat de un tratament anterior cu un IEC. Edem angioneurotic ereditar sau idiopatic. 

Atenție!: Monitorizarea atentă în special în următoarele situaţii: hipotensiune arterială severă, cu tensiune sistolică mai mică de 90 mmHg; IC decompensată; boală cardiacă ischemică sau boală cerebrală vasculară, când o scădere excesivă a tensiunii arteriale poate determina infarct miocardic sau accident vascular cerebral. Prudenţă la: pacienţii cu sindrom de sinus bolnav (fără stimulator cardiac); pacienţii cu boală cardiacă ischemică; pacienţii cu boală vasculară de colagen, la cei care urmează tratament cu imunosupresive, alopurinol, procainamidă sau dacă sunt prezenţi mai mulţi dintre aceşti factori de risc, mai ales în prezenţa unei insuficienţe renale preexistente, datorită riscului de neutropenie, agranulocitoză, trombocitopenie şi anemie. La apariţia edemului angioneurotic cu implicare a feţei, extremităţilor, buzelor, limbii, glotei şi/sau laringelui, trebuie întreruptă imediat adm. În IR uşoară sau moderată se scad dozele. Nu se recomandă în sarcină şi alăptare. 

Reacții adverse: Frecvente: ameţeli; vertij; tuse. Mai puţin frecvente: hipersensibilitate; palpitaţii, tahicardie; hTA (hipotensiune arterială), colaps circulator; uscăciune faringiană; durere în etajul abdominal superior, greaţă; dermatită, eritem, edem al buzelor, urticarie; artralgie; polakiurie; disfuncţie erectilă; oboseală, astenie; scăderea valorii hemoglobinei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță, la Național TV. Foto: Facebook
BREAKING NEWS
Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel