EMTRICITABINUM - prospect

Foto: Pixabay
EMTRICITABINUM - prospect. Acţiune: Antiviral nucleozidic, cu acţiune antiretrovirală împotriva virusului imunodeficienţei umane (HIV); inhibitor nucleozidic al reverstranscriptazei (INRT) şi analog nucleozidic al 2'-deozicitidinei. Ind: Trat. adulţilor şi copiilor infectaţi cu HIV-1, în asociere cu alte antiretrovirale. 

EMTRICITABINUM 

Denumirea comercială: EMTRIVA; 

Preznetare: Capsule 

Indicații: Tratamentul trebuie început sub supravegherea unui medic cu experienţă în tratarea infecţiei cu HIV. 

Contraindicații : Hipersensibilitate. 

Atenție!: Este necesară ajustarea intervalului dintre doze la toţi pacienţii cu un clearance al creatininei < 50 ml/min. Tratamentul cu analogi nucleozidici trebuie întrerupt în cazul în care apar hiperlactatemia simptomatică şi acidoza metabolică/lactică, hepatomegalia progresivă sau creşterile rapide ale valorilor aminotransferazei. Se impune prudenţă în cazul prescrierii analogilor nucleozidici la orice pacient cu hepatomegalie (în special la femeile obeze), hepatită sau cu alţi factori de risc cunoscuţi pentru afectare hepatică şi steatoză hepatică (inclusiv anumite medicamente şi consumul de alcool etilic). Pacienţii infectaţi concomitent cu virusul hepatitic C şi trataţi cu interferon alfa şi ribavirină prezintă un risc deosebit. 

Reacții adverse: Cefalee, diaree, greaţă, creşteri ale creatinkinazei, creşteri ale transaminazelor hepatice, hipertrigliceridemie, hiperglicemie, hiperbilirubinemie, insomnie, coşmaruri, reacţii alergice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel