EMA a început evaluarea vaccinului COVID-19 Comirnaty (Pfizer) la copii cu vârsta între 5 și 11 ani

Vaccin        Foto: Pixabay
EMA – Agenția Europeană a Medicamentului - a început să evalueze o aplicație pentru extinderea utilizării vaccinului COVID-19 BioNTech / Pfizer, Comirnaty, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Comirnaty, produs de BioNTech – Pfizer, este un vaccin pentru prevenirea COVID-19, autorizat în prezent pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) cu instrucțiuni pentru producerea unei proteine, cunoscută sub numele de proteină spike, care este prezentă în mod natural în SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Vaccinul funcționează pregătind corpul să se apere împotriva SARS-CoV-2.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va revizui datele privind vaccinul, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs care a implicat copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, pentru a decide dacă recomandă extinderea utilizării acestuia și pentru această categorie de vârstă. Avizul CHMP va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală.

EMA va comunica rezultatul evaluării sale, care este așteptat în câteva luni, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare.

Comirnaty a fost autorizat pentru prima dată în UE în decembrie 2020, este primul vaccin contra COVID-19 aprobat în lume și este cel mai făcut în acest moment. De asemenea, vaccinul a primit în SUA aprobare normală, ca tratament preventiv pentru COVID-19. Adică în SUA nu mai este făcut pe baza unei autorizații de urgență. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel