EMA a început evaluarea vaccinului COVID-19 Comirnaty (Pfizer) la copii cu vârsta între 5 și 11 ani
18 oct, 18:11

Vaccin        Foto: Pixabay
EMA – Agenția Europeană a Medicamentului - a început să evalueze o aplicație pentru extinderea utilizării vaccinului COVID-19 BioNTech / Pfizer, Comirnaty, la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Comirnaty, produs de BioNTech – Pfizer, este un vaccin pentru prevenirea COVID-19, autorizat în prezent pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste. Conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm) cu instrucțiuni pentru producerea unei proteine, cunoscută sub numele de proteină spike, care este prezentă în mod natural în SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Vaccinul funcționează pregătind corpul să se apere împotriva SARS-CoV-2.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA va revizui datele privind vaccinul, inclusiv rezultatele unui studiu clinic în curs care a implicat copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, pentru a decide dacă recomandă extinderea utilizării acestuia și pentru această categorie de vârstă. Avizul CHMP va fi apoi transmis Comisiei Europene, care va emite o decizie finală.

EMA va comunica rezultatul evaluării sale, care este așteptat în câteva luni, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare.

Comirnaty a fost autorizat pentru prima dată în UE în decembrie 2020, este primul vaccin contra COVID-19 aprobat în lume și este cel mai făcut în acest moment. De asemenea, vaccinul a primit în SUA aprobare normală, ca tratament preventiv pentru COVID-19. Adică în SUA nu mai este făcut pe baza unei autorizații de urgență. 

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri