Elimină pungile de sub ochi în 5 minute: iată câteva metode simple și eficiente


Elimină pungile de sub ochi în 5 minute - Foto: Freepick @kroshka__nastya
Pentru o femeie este foarte important să se admire în oglindă, iar pungile de sub ochi strică foarte mult aspectul și o fac să se simtă nedorită și obosită.

Din fericire, există metode pentru a combate această problemă. Cosmetologii ne învață cum putem scăpa de această problemă în doar 5 minute. 

Uneori, pungile sub ochi apar odată cu vârsta, iar uneori sunt observate chiar și la copiii mici. În acest caz, are sens să vorbim despre o trăsătură de familie. Aceasta înseamnă că o persoană are o mulțime de țesut în jurul ochilor din cauza eredității. 

Citește si. Băile cu lapte, secretul antic al Cleopatrei. Care sunt beneficiile și de ce e bine să încerci

Experții spun că, uneori, acestei probleme se suprapune o altă problemă, de exemplu, pungile apar din cauza excesului de apă. Acest lucru se întâmplă atunci când organismul reține lichid în celule.

Cum să eliminați pungile de sub ochi în 5 minute

 

Pentru a elimina pungile de sub ochi, procedați în felul următor: 

- după trezire, ridică-te și sari pe loc timp de un minut;

- masează-ți fața în timp ce te speli cu apă rece de la nas până la tâmple;

- ia dischete obișnuite de bumbac și udă-le cu apă rece și pune o astfel de compresă pe ochi timp de 1 minut. Sau aplică un cub de gheață învelit în tifon pe umflătura de sub ochi.

Vezi si: 6 motive pentru care nu ți-e foame dimineața. Semnul pe care ți-l dă corpul

Aceste acțiuni te vor ajuta la reducerea fluxului limfatic și a cantității de grăsime orbitală aproape instantaneu, astfel încât pungile de oboseală vor deveni invizibile după 5 minute, scrie Ukr.media.

Tratamente medicale pentru pungile sub ochi, ajutor de nădejde

 

Există și tratamente medicale pentru pungile sub ochi. Mai multe tratamente non-invazive au rolul de a netezi zona de sub ochi.

Spre exemplu, peelingul chimic îndepărtează stratul superior al epidermei prin aplicarea unei soluții chimice, care dizolvă celulele vechi și permite dezvoltarea unui strat nou de piele.

Ridurile pot fi eliminate și cu și fillere dermice. Tratamentul se efectuează într-un cabinet medical, cu anestezie locală. 

Resurfacing cu laser  elimină straturile de suprafață ale pielii și stimulează creșterea colagenului. În urma acestui tratament, pielea va fi mai fermă și câțiva ani.

O procedură chirurgicală prin care se înlătură pielea în exces din zona inferioară a ochiului și se reface conturul fetei este chirurgia pleoapei inferioare (blefaroplastie). În urma acestei proceduri, pungile de sub ochi dispar definitiv, scrie Health Fakty.

Sfaturi pentru eliminarea și prevenirea pungilor sub ochi

Înainte de a urma tratamente dermatologice sau chirurgicale, este util să apelezi la unele soluții practice, care te pot ajuta în combaterea și prevenirea cearcănelor și a pungilor sub ochi. 

Gălbiorii, rol cheie pentru menținerea sănătății oaselor. Șase motive pentru care să îi incluzi în dietă

Deshidratarea organismului poate contribui la formarea pungilor sub ochi, atât la femei, cât și la bărbați.  Nu uita să te hidratezi.

Consumă alimente bogate în colagen

 

Alimentele bogate în colagen, substanța care contribuie la menținerea elasticității țesuturilor, pot ajuta la diminuarea pungilor sub ochi și a cearcănelor. Poți introduce în dietă supe de pui, ouă, somon, citrice, legume verzi, roșii, avocado, fructe de pădure.

Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă. Care sunt indiciile care arată că ar trebui să o înlocuiești. Ce boli riști

De asemenea, poți apela la suplimente care conțin colagen și tratamente cosmetice pe baza de fiole de colagen.

Folosește zilnic creme cu factor ridicat de protecție solară

 

Protejarea tenului și a pielii corpului împotriva razelor soarelui poate ajuta în combaterea unor probleme dermatologice precum îmbătrânirea prematură, cancer de piele, depigmentare, pungi sub ochi și cearcăne. Utilizează creme cu factor de protecție mai ridicat, în funcție de sensibilitatea tenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel