Elicopter SMURD cu probleme tehnice, a aterizat imediat înapoi pe aeroportul clujean

Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Un elicopter SMURD care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj Napoca a avut probleme tehnice şi a aterizat din nou pe aeroport.

Un elicopter SMURD care a decolat, duminică, de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu a avut probleme tehnice şi a aterizat din nou pe aeroportul clujean.

"Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a fi preluat de pe Aeroportul Cluj-Napoca. După predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat şi a întâmpinat probleme tehnice în zbor, drept pentru care piloţii aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranţă aeronava pe aeroport. Elicopterul a revenit în siguranţă pe aeroport, în jurul orei 15,20", informează ISU Cluj, citat de agerpres.ro.

Elicopterul a transportat un bărbat de circa 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a fi transferat la Institutul Inimii.

"Pacientul a fost predat în siguranţă, problemele tehnice au survenit după predarea acestuia", se mai arată în informarea ISU Cluj.

Şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat a venit cu explicaţii în acest caz.

''Elicopterul tocmai lăsase un pacient la Cluj, alimentase şi decolase şi după decolare pilotul a sesizat o problemă, care, conform procedurii, din informaţiile pe care le am până acum, a necesitat oprirea unuia dintre motoare, motiv pentru care era normal să nu meargă mai departe, să se întoarcă şi să aterizeze la aeroport, lucru pe care l-a şi făcut în siguranţă. (...) Mie mi s-a transmis că au aterizat fără nicio problemă. Aceste elicoptere au această posibilitate în mod normal, pentru asta sunt ele luate pentru sistemul de urgenţă - chiar dacă unul din motoare cade, celălalt motor poate să ducă elicopterul să îl aterizeze în siguranţă'', a explicat Arafat la Digi 24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel