Eficiența plasmei și în alte boli decât cele virale. Prof dr Dorel Săndesc explică

EXCLUSIV
Prof dr Dorel Săndesc a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, despre beneficiile tratamentului cu plasmă în alte boli, nu doar în cele virale.

Expertul în Terapie Intensivă Dorel Săndesc a subliniat în ediția de azi, 21 septembrie, a emisiunii Academia de Sănătate, că eficiența terapiei cu plasmă în tratarea bolilor virale stă la baza progreselor semnificative în crearea de terapii.

Acesta a subliniat că prin fracționarea plasmei se obțin imunoglobulinele și de aici ”identificând structura exactă a acestor anticorpi s-a trecut la sintetizarea lor sub formă de medicament - anticorpii monoclonali a căror utilizare excede deja domeniul bolilor infecțioase fiind  utilizată și în alte patologii, în boli sistemice”.

Expertul spune că acest argumente au stat la baza modificării legislației pentru românii care vor să doneze plasmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel