Efectele vieții perfecte de pe rețelele sociale. Psihanalist: sunt multe cazuri de sinucideri

Selfie  FOTO: pexels.com
Nevoia de a edita mereu pozele înainte de a le posta pe rețelele sociale și de a afișa o viață perfectă ascund o serie de probleme.

Psihanalistul Alina Iliescu susține că stima de sine poate avea de suferit din cauza perfecțiunii afișate în mediul virtual, dar și încrederea în propriile forțe. ”Cât de mult îți scade încrederea în tine când ești criticat de 100 de persoane? Dar de 1.000? Cum este când ai 100k persoane care te urmăresc. Ai o încredere în tine construită pe premise false? Mai știi cine ești cu adevărat fără măști?

Copiii și adolescenții sunt mult mai creduli și predispuși să intre în depresii când le sunt criticate pozele și felul în care arată deoarece ei nu se simt confortabil în corpul lor care suferă multe modificări la această vârstă. Sunt multe cazuri, la nivel global, de sinucideri doar pentru că au fost criticați în mediu online”, afirmă psihanalistul Alina Iliescu, în exclusivitate pentru Spectacola.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel