Efectele nedorite ale cartierelor sărace asupra inteligenței copiilor
04 noi 2020 / 16:47
Copiii care trăiesc în cartiere sărace au obținut rezultate slabe la teste cognitive față de puștii din cartierele înstărite.
Cartier  FOTO: pexels.com

Un studiu al Institutului Național de Sănătate din SUA arată rolul mediului și al vecinătății în dezvoltarea creierului copiilor. Cercetătorii au sesizat că puștii din cartierele mai sărace nu au la fel de bine dezvoltate o serie de funcții cognitive - abilitatea verbală, abilitățile de citire, memoria și atenția - și au volume cerebrale mai mici în regiunile cognitive cheie, comparativ cu copiii din cartierele bogate.

Studii anterioare au arătat că statutul socioeconomic al gospodăriei afectează dezvoltarea cognitivă a copilului, dar nu se știu multe despre efectul cartierelor și vecinătate. Echipa de cercetare a analizat datele din imagistica creierului și testarea neurocognitivă de la 11.875 de copii cu vârsta de 9 și 10 ani (48% femei) din 21 de zone din Statele Unite, reflectând în mare parte zonele urbane și suburbane.

Astfel au descoperit că tinerii care trăiesc în cartiere cu sărăcie ridicată au un volum mai mic la anumite regiuni ale creierului, ceea ce ar explica rezultate mai mici la testele cognitive. Prin zonele afectate ale creierului se referă la unele din cortexul prefrontal și în hipocamp, responsabile cu limbajul și memoria.

Alte studii au descoperit performanțe școlare și cognitive mai slabe în rândul copiilor crescuți în medii sărace, acest studiu luminează importanța specifică a contextului vecinătății în dezvoltarea copilului, indiferent de venitul gospodăriei acelui copil.

Studiul, AICI.

 


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri