Efectele țelinei asupra glucozei din sânge

Toate alimentele bogate în carbohidrați pot avea efecte asupra glicemiei. Țelina conține carbohidrați digerabili sub formă de zaharuri, dar în cantități foarte mici. În cele din urmă, tulpinile nu sunt susceptibile de efecte drastice asupra glicemiei. Țelina este de fapt bogată într-un tip de carbohidrați care mențin nivelul de glucoză scăzut.

Corpul nu poate face diferența dintre zahărul din bomboane și zahărul natural dintr-o tulpină de țelină. Toate zaharurile vin sub formă de molecule simple de carbohidrați sub formă de glucoză, care este combustibil. Zaharurile au doar câteva ramuri scurte, iar brațele respective se răspândesc în intestinul subțire. După ce se descompune și se absoarbe prin pereții intestinali sub formă de glucoză, intră în fluxul sanguin, notează Livestrong

Rolul insulinei

Când glucoza intră în sânge, insulina este secretată de pancreas - sau trebuie să injectezi insulină după masă, pentru gestionarea diabetului. Insulina forțează glucoza în celule pentru a le oferi energia de care au nevoie pentru a lucra. Dacă glucoza nu este necesară, insulina permite celulelor să stocheze combustibilul pentru mai târziu. Fără insulină adecvată, zahărul rămâne să circule în sângele tău, lăsându-te cu glicemie anormal de mare. Deoarece țelina este foarte scăzută în carbohidrați digerabili, nu ar trebui să-ți crească glicemia mult și nici nu trebuie să injectezi insulină dacă ești diabetic.

Efectele fibrei

Deși fibra este un tip de carbohidrat, precum zaharurile și amidonul, aceasta este procesată diferit. Oamenilor le lipsește enzima pentru a descompune complet fibra, lăsând-o în primul rând intactă pe măsură ce trece prin intestin. Deși fibra nu se transformă în glucoză, aceasta vă poate afecta în continuare glicemia. Fibra solubilă se transformă într-o substanță asemănătoare cu jeleul atunci când se amestecă cu lichidul din intestin. Acest material încetinește digestia în ansamblu, inclusiv întârzie absorbția zahărului. Ca urmare, glicemia este mai probabil să se stabilizeze. Peste 40 la sută din fibra din țelină este solubilă, ceea ce vă va ajuta să mențineți glicemia sub control.

Carbohidrații

Dacă aveți pre-diabet sau diabet, trebuie să țineți cont de carbohidrații pe care îi consumați la fiecare masă. În general, ar trebui să începeți cu aproximativ 45 până la 60 de grame de carbohidrați la fiecare masă, recomandă Asociația Americană pentru Diabet. Această recomandare de bază a carbohidraților include atât zahăr digerabil, cât și carbohidrați de amidon - cei care au un efect direct asupra glicemiei. O tulpină de țelină de 11 - 12 inci are aproape 2 grame de carbohidrați. Aproape jumătate din cantitatea respectivă reprezintă fibre, lăsându-vă aproximativ 1 gram de zahăr. Așadar, chiar dacă aveți mai multe tulpini de țelină, veți rămâne cu mult sub valoarea maximă a carbohidraților pentru zi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel