Generația Z și tinerii Millennials...
Potrivit Livestrong, dulciurile mâncate în exces, pot dăuna grav sănătății.
Risc crescut de diabet
Consumul de dulciuri îți poate crește riscul de diabet, o afecțiune în care corpul are un nivel al glicemiei anormal de ridicat. O serie de factori alimentari pot promova această afecțiune. Conform cercetărilor din numărul de iunie 2007 al „The Journal of Nutrition", un aport mare de zaharuri adăugate factorul de risc principal pentru diabet. Aceste zaharuri adăugate în dulciuri sunt cele care le fac să fie gustoase, dar, de asemenea, dăunează fizic.
Carii
Consumul de dulciuri poate fi, de asemenea, în detrimentul sănătății dentare. După cum explică „Journal of the American Dental Association" din 2002, zaharurile produc un acid nociv atunci când vin în contact cu placa dentară, iar acest lucru încurajează apariția cariilor. Sucurile care conțin acid citric sau fosforic pot, de asemenea, să producă eroziuni, ceea ce provoacă deteriorarea permanentă a dinților.
Colesterol HDL redus
Cele două tipuri de colesterol din corpul tău sunt lipoproteina cu densitate mică sau colesterolul rău, colesterolul cu densitatea ridicată sau colesterolul bun. Stilul sănătos de viață, cum ar fi exercițiile fizice, pot influența nivelul colesterolului, iar dieta poate juca un rol semnificativ. Potrivit unui studiu din numărul din aprilie 2010 al „The Journal of the American Medical Association", consumul crescut de alimente zaharoase îți poate scădea nivelul de lipoproteine cu densitate ridicată, ceea ce dăunează sănătății cardiovasculare. Lipoproteinele cu densitate ridicată sunt utile, deoarece elimină excesul de colesterol din sânge. Având un nivel mai scăzut de lipoproteine cu densitate ridicată, colesterol se acumulează în vasele de sânge și inhibă fluxul de sânge sau îl blochează, o afecțiune cunoscută sub numele de boala coronariană.
Dificultăți de dietă
Dacă încercați să slăbiți, consumul de dulciuri poate inhiba eforturile de a scădea kilogramele. Dulciurile tind să fie bogate în calorii, astfel încât porțiile mici furnizează cantități mari de calorii. Dulciurile tind, de asemenea, să fie lipsite de fibre, un nutrient care promovează sățietatea, astfel încât chiar și cu conținut ridicat de calorii, aceste gustări nu țin de foame. În plus, dulciurile sunt bogate în glicemie, ceea ce înseamnă că au un impact semnificativ asupra nivelului de zahăr din sânge. Aceasta poate inhiba și pierderea în greutate; Un studiu din numărul din iunie 2011 al „Jurnalului de nutriție" a descoperit că consumul de alimente cu indicele glicemic mic a avut succes în pierderea în greutate.
Creșterea riscului de boală Crohn
Boala Crohn este o boală inflamatorie a intestinului, ceea ce înseamnă că afecțiunea produce inflamația continuă a tractului intestinal. Boala provoacă mai multe efecte grave, inclusiv dureri abdominale, febră, diaree persistentă și pierderea poftei de mâncare. Potrivit Universității din Maryland Medical Center, o dietă bogată în zahăr și grăsimi saturate este un factor de risc major pentru boala Crohn.
Sănătatea oaselor
Mâncarea dulciurilor frecvent poate afecta negativ și sănătatea oaselor. Cercetările publicate în ediția din iunie 2008 a „Revizuirii nutriției" au constatat că dietele bogate în zahăr pot reduce rezistența osoasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...