Echipamente medicale de ultimă generație pentru Spitalul de Recuperare Iași

Spitalul Clinic de Recuperare Iași. Foto: Realitatea de Iași
Spitalul de Recuperare Iaşi a achiziţionat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Secţia Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie, cu finanţare de la municipalitate, în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Spitalul de Recuperare Iaşi a achiziţionat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru dotarea Secţiei Clinicii de Recuperare Medicală Respiratorie, finanţarea pentru acestea fiind sprijinită de către municipalitate, în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Primarul Mihai Chirica a informat, marţi, că secţia Clinică Recuperare Medicală Respiratorie a fost dotată cu echipamente medicale performante în valoare de 873.000 lei.

"Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi se află în subordinea municipalităţii ieşene, iar dotarea cu echipamente medicale performante reprezintă un deziderat fundamental al unităţii medicale spitaliceşti. În luna decembrie a anului 2019, cu fonduri de la bugetul local al municipiului şi din veniturile proprii ale spitalului, au fost livrate şi recepţionate echipamente pentru Secţia Clinică Recuperare Medicală Respiratorie. Aparatele au rezultate remarcabile asupra persoanelor cu afecţiuni pulmonare în continuă ascensiune, pentru a le creşte speranţa de viaţă activă, cât şi capacitatea de a se autoîntreţine şi de a fi productivi pentru societate", a spus primarul Mihai Chirica, citat de agerpres.ro.

Astfel, la Spitalul de Recuperare a fost achiziţionat un analizor al compoziţiei corporale prin pletismografie, o platformă de spirometrie, un ergometru pentru zona musculară superioară, un dispozitiv de determinare a NO în aerul expirat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel