Ecaterina Andronescu: Școlile nu vor fi închise dacă se declară epidemie de gripă
28 ian 2019, 21:06

Elevii vor merge la scoala chiar daca la nivel national va fi declarata gripa
Ministerul Educație, Ecaterina Andronescu, a anunțat în această seară, la un post TV, că nu va închide toate școlile din România dacă Ministerul Sănătății decide mâine să declare epidemie de gripă în România.

Ecaterina Andronescu a spus, în această seară, la România TV, că „nu se închid la nivel național școlile, chiar dacă Ministerul Sănătății ar declara epidemie de gripă".

Dar școlile pot fi închise, punctual, dacă în vreuna sunt peste 20% dintre copilași bolnavi.

Dacă dintr-o unitate școlară lipsesc 20% dintre elevi din cauza gripei, atunci se închide școala respectivă. Dar toate școlile nu vor fi închise", a arătat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a explicat că în fiecare zi din timpul săptămânii, la prima oră de dimineață, în școli se face trierea epidemiologică. Școlarii și elevii care sunt bolnavi sunt trimiși acasă până se vindecă, iar numărul copiilor bolnavi este transmis Inspectoratelor Școlare.

În fiecare dimineață, la ora 10, fiecare Inspectorat primește raportările”, a arătat Ecaterina Andronescu. Oricum, a spus ministrul, săptămâna viitoare copiii din preuniversitar intră în vacanță. Conform calendarului anului școlar 2018-2019, vacanța intersemestrială va dura 9 zile, între 2 și 10 februarie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?