E OFICIAL! COVID-19 a ucis de trei ori mai mulți oameni decât gripa și pneumonia combinate!

Cruce
COVID-19 a cauzat de trei ori mai multe decese decât pneumonia și gripa combinate în primele opt luni ale acestui an, potrivit noilor cifre date publicității de Office for National Statistics (ONS) din Marea Britanie.  

Cifrele Biroului de Statistică Națională (ONS) din UK au arătat că au fost 48.168 de decese cauzate de COVID-19, 13.619 din cauza pneumoniei și 394 de decese cauzate de gripă în Anglia și Țara Galilor între ianuarie și august.

Dintre toate decesele din această perioadă, COVID-19 a reprezentat 12,4%, în timp ce 0,1% au fost cauzate de gripă și 3,5% cauzate de pneumonie.

„Din 1959, de când au început înregistrările lunare de deces la ONS, numărul deceselor cauzate de gripă și pneumonie în primele opt luni ale fiecărui an a fost mai mic decât numărul deceselor COVID-19 observate, până acum, în 2020”, a spus Sarah Caul, șefa analizei mortalității la ONS.

În casele de îngrijire (bătrâni), care au fost deosebit de afectate de pandemie, proporția deceselor cauzate de COVID-19 a fost aproape dublă față de cele cauzate de gripă și pneumonie.

Rata mortalității pentru COVID-19 este, de asemenea, „semnificativ mai mare” decât ratele de gripă și pneumonie atât pentru acest an, cât și pentru media de cinci ani

La începutul pandemiei, mulți au respins noul coronavirus ca fiind nu mai periculos decât gripa, notează SkyNews.  Dar cifrele ONS arată gravitatea situației.
Datele se concentrează pe cazurile în care oamenii au murit din cauza acestor condiții, mai degrabă decât pe decese în care condițiile au fost fie cauza principală, fie menționate ca fiind un factor care contribuie. Dacă includem toate decesele în care COVID-19 a fost o cauză principală sau un factor care a contribuit, aproximativ 52.327 decese au implicat virusul, arată jurnaliștii britanici.  Deși gripa și pneumonia au fost menționate pe mai multe certificate de deces, COVID-19 a fost cauza principală a decesului în mai multe cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel