Durerile de spate ușoare, tratate mai eficient cu terapia fizică

Durerile de spate pot fi semn de boală la rinichi. Foto: PIxabay
Durerile de spate ușoare se pare că pot fi tratate mult mai bine cu ajutorul terapiei fizice, decât cu ajutorul medicamentelor. 

Dacă suferiți de dureri de spate de intensitate scăzută și doriți să evitați să luați medicamente puternice pentru durere, exit și alte mtode de a scăpa de dureri, fără a lua calmante.

Potrivit health.harvard.edu, puteți consulta întâi un specialist în terapia fizică , după cum indică un studiu recent publicat de Health Services Research.

Cercetătorii au revizuit cererile de asigurare pentru aproximativ 150.000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani, care au fost nou diagnosticați cu dureri de spate.

Terapia fizică, metoda de a scăpa de medicamentele pentru durerile de spate

Ei au descoperit că cei care au consultat mai întâi un specialist în  terapia fizică au avut o probabilitate de 89% mai mică de a primi o rețetă de opiacee, comparativ cu cei care au văzut un alt tip de furnizor de servicii medicale.

Au fost, de asemenea, mai puțin susceptibili de a fce o scanare RMN sau CT, sau de a căuta asistență de urgență pentru durerile lor.

Motivul, potrivit cercetătorilor, este acela că terapeuții fizici au cunoștințe de specialitate în tratarea afecțiunilor musculo-scheletice, cum ar fi durerile de spate de intensitate scăzută, pe care ceilalți furnizori nu le au, iar abordarea lor în tratarea durerii cu exerciții specifice și alinierea musculară poate ajuta la ameliorarea durerii cu mai puține medicamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel