Durerea în piept, simptom de COVID-19 sau de o altă afecțiune

Medicul Michael Smith spune că durerea în piept nu e neapărat un simptom al noului coronavirus, COVID-19.

"Una dintre cele mai mari întrebări pe care oamenii le-au avut în ultimele săptămâni este dacă un simptom pe care îl au este COVID-19 sau altceva. Un nas curgător ... durere în gât ... durere în piept. În primul rând, nu ar trebui să ignorați niciodată durerea toracică din orice cauză", scrie medicul internist Michael Smith pe blogurile webmd.

Acesta îi sfătuiește pe oameni când apare brusc durerea toracică să sune la 112. Durerea toracică în urma unui atac de cord – explică specialistul - se simte ca o presiune sau o senzație de stoarcere, însă poate varia de la om la om. "Provocarea constă în faptul că durerea toracică din anxietate și chiar COVID-19 se pot simți asemănătoare cu durerile de inimă - dar cu diferențe importante. Durerea toracică legată de anxietate iese de obicei din senin. Probabil că veți avea și ritm cardiac. S-ar putea să simțiți că este greu să respirați. Natura bruscă a acestui tip de durere sugerează anxietate. Cu toate acestea, așa cum am menționat anterior, aceleași simptome pot apărea cu dureri de inimă. Durerea bruscă în piept, care durează mai mult de un minut, merită un apel imediat la medic sau 911. Lăsați-vă medicul să-și dea seama dacă este anxietate sau legătură cardiacă", recomandă acesta.

El mai precizează că durerea toracică de la COVID-19 nu va surveni brusc. Simptomele COVID-19 se dezvoltă de obicei pe parcursul a câteva zile, similar cu alte infecții virale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel