Ce boli grave pot ASCUNDE durerile de cap. Specialiştii atrag atenţia: "Mergi URGENT la spital"

Durerile de cap pot fi semnalul că ai făcut un anevrism cerebral. Iată ce trebuie să știi.

Ce este anevrismul cerebral

 

”Anevrismul cerebral e o malformație vasculară, o dilatație care apare în peretele vasului, care duce la o slăbire a rezistenței peretelui acestuia și care are riscul de a se rupe complet, creând o sângerare. Vorbim, în general, de un vas important, cu consecințe severe. 

Factorii de risc sunt mai mulți, și țin de predispoziția organismului, și anume a țesutului de colagen care intră în structura peretelui vasului. Apoi sunt factorii care țin de tensiunea arterială și de stilul de viață al persoanei respective. Mai mult decât atât, apar și niște factori moleculari, asupra cărora nu avem niciun fel de control”, a declarat medicul Alex Cristescu la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”. 

”De regulă, ruptura unui anevrism este un eveniment care nu mai apucă să ne pună pe gânduri. În literatura de specialitate, durerea de cap care apare în ruptura unui anevrism este catalogată ca cea mai puternică durere de cap pe care o persoană o simte. Clar este ceva diferit. Aici vorbim despre ruptura unui anevrism care are o consecință catastrofală imediat. 

Trebuie să amintim că, în jur de 25% din anevrismele care se rup, duc la decesul imediat al pacientului”, a precizat neurochirurgul.

O durere puternică de cap este semnalul că trebuie să mergi urgent la spital.

”Dacă simțim o astfel de durere, total atipică, și aici mă refer la acele persoane care pot avea dureri de cap frecvente, în mod clar, ruptura unui anevrism determină o durere de cap deosebită.

Urmează o serie de investigații pentru a descoperi sângerarea, adică prezența sângelui care nu neapărat este într-o cantitate mare, poate fi și într-o cantitate mai mică, pe suprafața creierului sau pe interiorul acestuia”, spune Alex Cristescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel