Durere de stomac și balonare după consumul de alimente. Care sunt cauzele

Refluxul gastric poate fi ținut sub control prin câteva schimbări simple în stilul de viață
Durerea în partea inferioară dreaptă a stomacului care apare însoțită balonare poate fi legată de mai multe afecțiuni. Deși durerea din partea inferioară dreaptă este asociată în mod obișnuit cu o infecție din apendicele, simptomele nu ar trebui să includă și balonarea.  

Consultați medicul pentru o evaluare suplimentară pentru a exclude apendicita. Majoritatea durerilor apărute în zona inferioară dreaptă a abdomenului pot semnala prezența unei afecțiuni de colon. afecțiune legată de intestinul gros, numit și colon, noatează Livestrong.

 

 Potrivit specialiștilor, durerile din partea dreaptă a stomacului însoțite de balonare, pot avea mai multe cauze. 

Constipație

Constipația provocă balonare și durere în partea inferioară dreaptă a stomacului. Constipația este definită de MedlinePlus ca având mai puțin de trei mișcări intestinale într-o săptămână. Este în mare parte însoțită de dificultăți ale scaunelor și face ca scaunele să fie dure și uscate. Constipația este un simptom, nu o afecțiune și are diverse cauze. Cea mai frecventă cauză de constipație este să nu consumi suficientă fibră zilnică. Fibra ajută la menținerea regularității intestinului și înmoaie scaunele. Discutați cu medicul dumneavoastră despre punerea în aplicare a unei diete bogate în fibre sau administrarea suplimentelor de fibre pentru a vă trata starea.

Gaze

Durerile provocate de gaze pot fi resimțite oriunde în stomac și intestine și cauzează în mod obișnuit balonare. Gazul este un produs secundar obișnuit al procesului de digestie. Consumul alimentelor care formează gaz, cum ar fi varza, broccoli sau fasolea, poate declanșa excesul de gaz. Durerile provocate de gaz și balonarea sunt rezultatul gazelor prinse în sistemul digestiv. Balonarea din excesul de gaz vă poate face abdomenul să se dilate, potrivit MayoClinic.com.

Sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil afectează aproape 20 la sută din populația americană și mai mult de jumătate dintre aceste persoane dezvoltă simptome în jurul vârstei de 30 de ani, conform National Clearinghouse Information Boli Digestive. IBS provoacă mișcare anormală în mușchii colonului. Cele mai frecvente simptome ale includ balonare, gaze, diaree, constipație și dureri de stomac. Cea mai mare parte a durerii se resimte în porțiunea inferioară a abdomenului, unde se află intestinul gros.

Intoleranță la lactoză

Intoleranța la lactoză poate provoca dificultăți digestive după consumul de produse lactate. Dacă aveți dureri în stomacul inferior, împreună cu balonare după ce beți lapte, discutați cu medicul dumneavoastră despre intoleranța la lactoză. Lactoza este un zahăr care se găsește în lapte pe care corpul tău nu poate să-l digere. Această afecțiune lasă laptele nedigerat, determinând formarea de gaz, balonare și diaree atunci când ajunge la colon.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel