Drogurile, la prețuri pentru toate buzunarele. Dr. Radu Țincu: Sunt foarte ieftine, 7-8-10 lei o doză. Bombe chimice care explodează creierul

drogurile - FOTO: Freepik@pedrojgarcia
EXCLUSIV
Drogurile se găsesc pe piața din România la prețuri pentru toate buzunarele. Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă.

Vezi și: "Oamenii au nevoie de Dumnezeu". Dr. Radu Țincu: Fiecare zi este o luptă între viață și moarte. La ATI religia și medicina își dau mâna

Vezi și: Consumatorii de droguri ”sunt niște carcase ambulante, zombi”. Dr. Radu Țincu: Societatea va fi alcătuită din persoane disfuncționale

Vezi și: Tratamentul oral anti-COVID, ce trebuie să știi. Prof. dr. Aysel Florescu: Este demonstrat ca eficiență virală. A redus foarte mult riscul de spitalizare

Piața drogurilor din România reflectă clar o balanță dictată de cererea și oferta din contextul economic și social actual, afirmă dr. Radu Țincu, șeful Secției de Toxicologie de la Spitalul de Urgență Floreasca din București și expert al Agenției Europene pentru Droguri. Acesta a subliniat, într-o intervenție la emisiunea #Rezist, cu Oana Stănciulescu, de la DC MEDICAL și DC News, că drogurile sintetice domină piața locală, având un impact devastator asupra sănătății publice.

"Această piață a drogurilor funcționează foarte bine și se reglează pe balanța cerere-ofertă. Atâta timp cât există cerere va exista și ofertă și atâta timp cât există diferite ierarhii economice și sociale, există și droguri destinate oamenilor care au foarte mulți bani și oamenilor care nu au bani.

Din păcate, în România, pentru că avem un nivel economic scăzut, comparativ cu țările din Vestul Europei, este clar că piața care a căpătat o oarecare anvergură, este cea a drogurilor sintetice.

Aceste bombe chimice care explodează în creierul oamenilor, pentru că acest lucru îl fac, din punct de vedere electrofiziologic, astfel de substanțe prăjesc sinapsele pentru că încep să elibereze foarte multe impulsuri electrice pentru că suprasolicită rețeaua noastră neuronală și produc scurticuite la nivelul creierului", a explicat dr. Radu Țincu, șeful Secției de Toxicologie din Spitalul de Urgență Floreasca din București, expert al Agenției Europene pentru Droguri, în emisiunea Oanei Stănciulescu la emisiunea #Rezist.

Vezi și: Hipertensiunea arterială, cea mai frecventă boală cardiovasculară. Prof. dr. Eduard Apetrei: 42% din populația adultă din România are hipertensiune. Peste 6 milioane

Vezi și: Valoarea la care se consideră că ai hipertensiune. Prof. Dr. Eduard Apetrei: A rămas tot 140 cu 90

Droguri - FOTO: Freepik@wirestock

Preț scăzut

Problema este cu atât mai gravă cu cât aceste droguri afectează în mod special tinerii, al căror creier este încă în formare. Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra răspândirii acestor substanțe ieftine și extrem de periculoase, subliniind necesitatea unor politici și măsuri eficiente pentru a proteja tinerii de riscurile majore pe care le implică consumul de droguri sintetice.

"Aceste droguri sunt foarte ieftine, 7-8-10 lei o doză. Partea proastă este că aceste droguri care sunt de sinteză chimică, care au o brutalitate  foarte ridicată asupra sistemului nervos central, nu acționează pe un creier care s-a format, ci acționează asupra unui creier care se află în plină formare.

Procesele de dezvoltare ale creierului se finalizează la 21-24 de ani, tocmai de aceea americanii interzic consumul de alcool până la vârsta de 21 de ani, tocmai pentru a proteja dezvoltarea creierului", a explicat dr. Radu Țincu, șeful Secției de Toxicologie din Spitalul de Urgență Floreasca din București, expert al Agenției Europene pentru Droguri, în emisiunea Oanei Stănciulescu la emisiunea #Rezist.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel