Dr Vlad Ciurea, despre refacerea post-vaccinare: „Când organismul tău luptă, îl menajezi!” Cum s-a vindecat el de COVID

Prof dr. Alexandru Vlad Ciurea
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea spune că după vaccinare este importantă recuperarea, pentru că organismul trece printr-o „luptă” când acest element este introdus în organism. Iată ce recomandă el pentru cei care s-au vaccinat, dar și cum a reușit să se videce de COVID: 

„Haideți să ne gândim că vaccinul e vaccin, deci e o formă de element care se introduce în corpul tău și tu produci o luptă. Dacă organismul tău luptă, încearcă să-l menajezi, să te culci devreme, să mănânci regulat, să nu te enervezi la primele știri, să ai o igienă, o odihnă... toate mijloacele de apărare și să ai grijă de corpul tău, din toate punctele de vedere... mișcare, lichide foarte multe. Tot organismul trece prin lichide, inclusiv creierul. Deci să bem lichide, dar n-am spus alcoolice. Toate vitaminele, mineralele ne fac foarte bine”, a explicat Vlad Ciurea, la Digi24.

Acesta a vorbit despre sechelele prin care trec cei care au fost bolnavi de COVID-19 și inclusiv din experiența personală pe care a avut-o cu această boală. 

„Am ieșit învingător. A fost – există un cuvânt în limba română, dar eu nu-l prea folosesc – se pare că se spune nasol. Dar nu rău, am învins (...) Eram la al șaptelea test, dar nu mă simțeam bine. Simțeam că parcă nu sunt eu, eram foarte obosit. Nu tușeam, aveam miros, aveam gust. Nu aveam febră. Ceva lipsea. Oboseală, junghiuri, puțină tuse, dar câte puțin. Dar această oboseală, trăgeam de mine”, a povestit neurochirurgul. 
Vlad Ciurea a povestit că din cauza acestei oboseli a fost nevoit să-și lase un coleg să încheie o operație, iar el a plecat acasă. A doua zi s-a testat, iar testul rapid a ieșit pozitiv, apoi a făcut apoi un test RT-PCR, care a ieșit și acesta pozitiv.

„M-au făcut pachet și m-au trimis acasă. S-a anunțat DSP-ul, s-a anunțat medicul de familie, s-a anunțat infecționistul de la noi de la spital. Sâmbătă, cei de la spital au hotărât să nu mai ies din casă și mi-au trimis un echipaj acasă care mi-a făcut analizele. Eram la limită, nu eram grav, dar eram pozitiv. (..) Luni a venit iar un echipaj, m-au dus la spital și mi-au făcut și un CT pulmonar. Analizele erau foarte proaste, o luau în jos. Între 5 și 7 decembrie s-au modificat. Alarmă!”, a spus Ciurea.

El a povestit că a decis să meargă la spital, pentru că „de aia e inventat spitalul”. Între timp, îi scăzuse și saturația de oxigen.

„Niciun moment nu m-am simțit rău. Amețeală, chiar și până la serviciile de toaletă amețeam, nu mai eram în putere, acea oboseală formidabilă, junghiuri. Nu am avut febră. (...) Eu m-am lăsat pe mâna lor, a medicilor, m-am predat. Nu că am citit tot felul de povești. Și m-au făcut bine. Nu am avut niciun moment de ezitare mentală. Am zis: înving. Contează foarte mult starea psihică”, a explicat neurochirurgul care a stat 6 zile internat. După două săptămâni, testele i-au ieșit negative. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel