Dr Virgil Musta: Există riscul ca pandemia COVID-19 să se reactiveze. Posibile restricții

 Dr. Virgil Musta
Dr Virgil Musta spune că dată fiind creșterea din ultimele zile a cazurilor noi de infectare cu coronavirus, există riscul ca pandemia să se reactiveze și că, probabil, dacă se păstrează trendul ascendent, se vor impune noi restricții. 

„În ultimele zile numărul de cazuri a crescut de la o sută și ceva pe zi, până la peste 300 de cazuri azi. În momentul în care nu respectăm regulile, există riscul ca pandemia să se reactiveze. Populația trebuie să înțeleagă că pandemia continuă să existe în comunitate și regulile trebuie respectate. De aceea relaxarea se face gradual: dacă ceva nu funcționează, să se poată lua măsuri de corecție”, a explicat dr. Musta duminică, la Digi24.

Dacă numărul cazurilor noi de infectare va continua să crească, susține medicul, „trebuie să ne așteptăm la restricționarea unor activități”.  Dr Musta a subliniat că riscurile de răspândire a virusului sunt mai mari în spațiile închise, iar măsurile de relaxare sunt eficiente doar dacă toată populația respectă condițiile impuse.

„Din păcate, sunt forțe care acționează contrar intereselor populației și care demobilizează” prin mesajele transmise în spațiul public a subliniat medicul timișorean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel