Dr. Valeriu Gheorghiţă spune dacă mai este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID

Vaccinare contra COVID. Foto: Pixabay
Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că în prezent nu există suficiente date despre necesitatea administrării unei a treia doze de ser anti-COVID.

Primii români vaccinați împotriva coronavirusului trec curând peste cele şase luni, cât se spune că protejează vaccinurile anti-COVID. Astfel, oamenii se întreabă dacă va fi nevoie să se revaccineze. Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid spune că deocamdată nu există o decizie stabilită de experți în ce privește necesitatea celei de-a treia doze.

"Este o analiză care se efectuează în acest moment. Este important să avem datele de siguranță, datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de o creștere a prevalenței cazurilor COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale", a spus medicul Gheorghiţă.

Potrivit specialiştilor, datele de eficiență ale vaccinurilor arată o persistență a protecției de cel puțin șase luni: "foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă. 

Sunt analize, avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte", a precizat dr. Valeriu Gheorghiță, notează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel