Dr Tudor Ciuhodaru, revoltat de lipsa unei strategii legat de COVID: dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame

FOTO Facebook
Medicul Tudor Ciuhodaru spune că într-o țară membră a UE și NATO, România ar fi avut cel puțin opt spitale modulare unde să poată îngriji bolnavii COVID.

Dr Tudor Ciuhodaru spune că este ”absolut revoltat” de faptul că nu există la un an de la debutul pandemiei nu există o strategie coerentă. ”Mă uit la spitalul asta de la Lețcani cu 100 paturi de ATI care stă închis de două luni. Cică afară plouă, sau e prea frig, nu știu ce se întâmplă. La un an de la debutul pandemiei, mi se părea normal să avem o strategia coerentă. Unde este spitalul ăla de carton de la Romexpo, sau cel gonflabil de la Bacău.

(…) Într-o țară normală, membră a UE și NATO, România ar fi avut într-un an cel puțin opt spitale modulare cum este cel de la Iași, cele mai avansate spitale de acest tip. În așa fel încât să ai la ora actuală cel puțin 800 de paturi de ATI. Cum să ne mirăm astăzi că parcă a venit valul trei din neant? Ce a făcut România într-un an de zile. Absolut nimic. Mă întreb și eu de ce Germania da fiecărui cetățean, gratuit, două teste rapide. Iar România nu ne oferă niciuna, decât alea scumpe, la privat, pe banii noștri. Dacă nu vom muri de coronavirus, vom muri de foame. Situația economică se duce în cap”, a declarat dr Tudor Ciuhodaru, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel