Dr Sandra Alexiu: revenirea la școală nu e foarte oportună; prea puțini vaccinați

Sandra Alexiu  FOTO: arhivă personală
Doctorul Sandra Alexiu, președintele Medicilor de Familie București-Ilfov, susține că revenirea la școală nu e un moment oportun și că sunt prea puțini români vaccinați în populația generală ca să ne gândim la relaxare.

Doctorul Sandra Alexiu susține că nu e ”oportună” redeschiderea școlilor. ”Revenirea la școală nu e foarte oportună în primul rând pentru că numărul de cazuri începe din nou să crească. Dacă ne uităm atent la ce s-a întâmplat - sigur au fost raportările din weekend când au fost mai puține, dar acum avem din nou un număr mare de cazuri și mai ales este un număr mare de decese, ceea ce înseamnă că nu stăm foarte bine cu stăpânirea acestor cazuri”.

Medicul Sandra Alexiu a mai amintit că un număr destul de mic de profesori sau cadre universitare, învățători, profesori sunt vaccinați în acest moment, ”ceea ce înseamnă că există o problemă”.

”Să nu uităm că nu putem vaccina copiii sub 16 ani , iar cei care sunt peste 16 ani nu pot fi vaccinați pentru că nu le-a venit încă vremea. Ei se încadrează majoritatea în categoria a treia, de aceea, singura cale în care putem să protejăm acești copii este să vaccinăm profesorii, dar acest lucru nu s-a putut întâmpla din cauza sincopelor care au apărut cu aprovizionarea cu vaccin și a problemelor legate de aprovizionare. Așa încât, probabil, nu este foarte oportună la acest moment”, adaugă dr Sandra Alexiu, potrivit digi24.

În ce privește noile tulpini COVID, medicul de familie amintit spune că ”fără să fie mai virulente, ele se transmit mai rapid, ceea ce înseamnă că mult mai ușor se vor face bolile”. Sandra Alexiu mai precizează că și între copii există elevi care au patologii cronice, patologii care ar impune protecția lor de acest virus.

”Chiar dacă numărul copiilor care sunt mai la risc, totuși asta nu înseamnă că ar trebui să expunem cu bună știință. Dacă am mai putea să oferim puțină protecție acestor copii păstrându-i încă acasă, trebuie pus în balanță în ce măsură învățământul la distanță menținut atâta timp este o problemă sau nu, în felul în care sunt ei afectați psihologic. Problema este că toată Europa se confruntă cu o recrudescență foarte mare a numărului de îmbolnăviri și la noi pare că lucrurile merg mult mai bine, dar pare că este doar liniștea de dinaintea furtunii. Avem încă prea puțini vaccinați, în general în populație, ca să ne permitem să ne relaxăm”, susține dr Sandra Alexiu.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel